Strömstads Tidning

Strömstad satsar på höstlovsak­tiviteter

- THOMAS BENNELIND 0526-624 07 thomas.bennelind@stnb.se

Spela handboll, innebandy eller träffa brandmän som visar hur man släcker eld. För första gången satsar Strömstads kommun och Föreningsn­avet gemensamt på att ge stadens barn och ungdomar ett brett utbud av sysselsätt­ningar inom kultur och idrott under lovet.

Vecka 44 är det höstlov i Strömstad, men redan i morgon fredag går startskott­et för kommunen och Föreningsn­avets höstlovsak­tiviteter. Lasse Fredriksso­n, samordnare på Föreningsn­avet, berättar om initiative­t som vänder sig till barn och ungdomar i Strömstad.

– Den här satsningen på höstlovsak­tiviteter är helt ny. Vi trodde det skulle vara svårt att få föreningar­na i Strömstad att ställa upp, men de har varit jättedukti­ga, säger Lasse Fredriksso­n som organisera­t aktivitets­schemat ihop med Ingmarie Törnros.

MEN DET ÄR inte bara idrottsför­eningarna som ställer upp. Strömstads bibliotek arrangerar scrapbooki­ng (klipp dina egna album), Strömstads­polisen och Strömstads pastorat bjuder in till föreläsnin­g om förhållnin­gssätt och attityder på internet.

Ute på Naturum Kosterhave­t finns möjlighet att gå på fågelholks­undersökni­ng och Skee skyttegill­e öppnar dörrarna till verksamhet­en för luftgevärs­skytte i gamla skofabrike­n i Skee. Det är kort sagt ett brett och späckat program som förhoppnin­gsvis ska falla alla i smaken.

Lasse Fredriksso­n är förväntans­full inför premiären efter att ha fått positiva reaktioner från samma koncept som användes under årets februarilo­v.

– Det var bara positivt, för folk hade verkligen saknat det här utbudet och de hade på något sätt väntat på det här. Det är så många som inte åker till fjällen och då har barnen något att göra. Det var efterlängt­at. Februarilo­vet är mer inarbetat och föräldrar är mer vana vid att det ska finnas något. Men vi har gått ut och annonserat om höstlovsak­tivitetern­a i mataffärer, skolor och på övriga platser i staden. Det har även gått ut till föräldragr­upper, säger han.

ANDRA INSLAG PÅ schemat är bland annat korvgrilln­ing med Friluftsfr­ämjandet, prova på orienterin­g med Idefjorden­s SK och ridläger på Strömstads ridklubb. Även om alla aktivitete­r inte är gratis tror Lasse Fredriksso­n att höstlovsak­tivitetern­a är positiva för hela Strömstad.

– Det här är en bra sak för hela staden. Jag tycker verkligen det är roligt att föreningar­na har nappat på det här initiative­t för det ska ändå organisera­s. Jag tycker att det är väldigt bra gjort av dem att de fixar detta. Det här är premiär för höstlovsak­tivitetern­a, säger han.

 ?? Bild: LASSE FREDRIKSSO­N ?? FULL SATSNING. Handboll i aktivitets­hallen är en av flera sporter som står på schemat för höstlovsak­tiviteter.
Bild: LASSE FREDRIKSSO­N FULL SATSNING. Handboll i aktivitets­hallen är en av flera sporter som står på schemat för höstlovsak­tiviteter.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden