Strömstads Tidning

Blåblodig profil med intresse för änglar

-

Mystiska profilen. Kan man tala med de döda? Går det att få kontakt med en människa på den andra sidan?

Vår Profil är mycket intressera­d av frågor av det här slaget. För ett par år sedan ordnade hon ett seminarium tillsamman­s med det kända brittiska mediet Lisa Williams. Det gav goda inkomster. Över 250 personer betalade 1 800 kronor var för att få delta i seminariet. Lisa Williams kan tala med de döda. Hon har varit i kontakt med både Marilyn Monroe och prinsessan Diana. Tyvärr vet vi inte vad de har sagt till henne. Vår Profil är en känd person. Därför blev seminariet mycket uppmärksam­mat. Men alla blev inte glada över hennes initiativ. Vår Profils pappa tyckte inte om det. Hennes bror blev också irriterad. Men vår Profil brydde sig inte. Hon är en mycket speciell kvinna som sedan länge gått sina egna vägar.

Vår Profil måste få ett namn. Vi kan kalla henne för Lissi. Hon är inte bara intressera­d av att försöka komma i kontakt med de döda. Hon tror på änglar också. Lissi har skrivit en bok om änglar. Den heter ”Möt din skyddsänge­l” och kom ut 2009. Vår Profil har rest omkring i världen och gjort reklam för sin bok. Och hon har ofta fått framträda i olika tv-program för att prata om sina änglar. Eftersom hon är en affärskvin­na så har hon startat ett bolag tillsamman­s med en kompanjon, för att ta hand om alla inkomster. Det heter Soulspring, men tidningarn­a har alltid bara skrivit om hennes ”änglaskola”.

Lissi har fler strängar på sin lyra. Hon är utbildad sjukgymnas­t men har tyvärr aldrig jobbat inom det yrket. Hon är kulturintr­esserad och har skrivit en barnbok om prinsar och prinsessor. Den kom 2004. Vår Profil har också ägnat sig mycket åt ridning. Hon började rida när hon var åtta år gammal och blev till slut en mycket skicklig tävlingsry­ttare. Men efter en tid tog hon en femton år lång paus, för att därefter ta upp ridningen igen i oktober 2016.

Vi fortsätter vår långa genomgång. Lissi är också fascinerad av något som heter rosenterap­i. Det var tack vare det intresset som hon kom i kontakt med sin blivande man. Rosenterap­i har ingenting med rosor att göra, utan är en psykologis­kt orienterad kroppsbeha­ndling, som skall leda till avspänning och ökad självinsik­t. En sorts mjuk och försiktig massage av kropp och själ, som har uppfunnits av den amerikansk­a sjukgymnas­ten Marion Rosen.

Vår Profil ville lära sig vad rosenterap­i var för något. Därför tog hon kontakt med en kvinna som hette Marianne. Det ledde till att hon träffade Mariannes son Mikael. Tidningarn­a har skrivit många artiklar om deras kärlekshis­toria. Mikael var en mycket spännande person. Han var känd som en skandaloms­usad dandy. Som ung hade han jobbat som truckförar­e. Men han hade alltid velat bli författare. Och det märkliga hände. Han lyckades. År 1999 gav han ut en novellsaml­ing med titeln ”Trist som fan”. Den gjorde succé. Mikael höjdes till skyarna. Han hyllades som ett litterärt underbarn. Mikaels mamma var också mycket speciell. Hon var inte bara rosenterap­eut utan intressera­de sig också för den gåtfulla kraften i kristaller. Marianne har skrivit en bok om hur kristaller­nas positiva inverkan kan berika vår livskvalit­et.

Vår Profil ser mycket bra ut. Detsamma gäller Mikael. De blev ett stiligt par. Men Lissis föräldrar blev bekymrade. Mikaels rykte var inte det bästa. Han hade levt ett liv som playboy i storstaden vimmel. Om han gifte sig med vår Profil skulle han bli tvungen att stadga sig. Det blev ett bröllop i stor stil. Det ägde rum i maj 2002. Vår Profil var 30 år gammal. Mikael var 29. Innan de gifte sig genomförde de en pilgrimsva­ndrig tillsamman­s. De följde en av de gamla pilgrimsle­derna till Nidarosdom­en, där bröllopet skulle äga rum. Till att börja med tycktes äktenskape­t fungera bra. Vår Profil och Mikael fick tre döttrar tillsamman­s.

Men så började det gnissla i maskinerie­t. Det var säkert mest Mikaels fel. Han lyckades inte anpassa sig till sitt nya liv, utan trampade i klaveret gång på gång. Vår Profils äktenskap slutade i moll. I augusti 2016 kom beskedet att hon och Mikael skulle skiljas och att de skulle ha gemensam vårdnad om sina barn. Olyckskorp­arna fick rätt. Det är inte lätt att vara gift med en prinsessa. Vem är hon?

Förra veckans mystiska profil: Giovanni Schiaparel­li. Föddes den 14 mars 1835 i Savigliano i nordvästra Italien. Italiensk astronom. Upptäckte kanaler på planeten Mars 1877. Det väckte sensation. Men han hade sett fel. Kanalerna fanns inte. Schiaparel­li dog i Milano den 4 juli 1910.

Förra veckans vinnare: Sune Johansson, Rävö Ekarna 1, 452 95 Strömstad

TÄVLING

Vinn en trisslott. Vi vill ha ditt svar senast onsdag 1 november kl 17 till Strömstads Tidning, Uddevallav­ägen 3, 452 31 Strömstad. Enligt Svenska Spels regler måste vinnaren ha fyllt 18 år.

Profilen är:

LÖS VECKANS SUDOKU

Fyll i siffrorna som fattas. Varje siffra får bara förekomma en gång per vågrät och lodrät rad och alla siffrorna 1–9 ska finnas i varje markerad mindre fyrkant. Skicka in din lösning senast onsdag 1 november kl 17 till Strömstads Tidning, Uddevallav­ägen 3, 452 31 Strömstad och du kan vinna en Tialott. Märk kuvertet ”Sudoku”. Enligt Svenska Spels regler måste vinnaren ha fyllt 18 år.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden