Strömstads Tidning

Tvåsiffrig­t när IFK dominerade stort

IFK Strömstad gjorde hela elva mål mot Frändefors, höll nollan för andra matchen i rad och fortsätter jakten på toppkonkur­renten.

- THOMAS BENNELIND 0526-624 07 thomas.bennelind@stnb.se

Bortsett från ett antal offsidelöp­ningar under första 20 minuterna av hemmalaget var det aldrig några diskussion­er om vilket lag som var bäst av tabelltvåa­n Strömstad och femman Frändefors. Efter vissa besvär i inledninge­n kunde anfallaren Frida Nilsson ge IFK ledningen.

Målet öppnade upp ett annars samlat Frändefors-försvar. Elin Johansson skulle få många anledninga­r att fira under den soliga tisdagskvä­llen. Hon utökade till 2–0 och 3–0.

DÅ VAR KNAPPT 30 minuter spelade och dammluckor­na öppnades. Josefin Ågren sköt in 4–0 och på tilläggsti­d i första halvlek slog Frida Nilsson till igen. Mittfältar­en Naime Merovci var stundtals bländande och skapade mängder med chanser åt IFK.

5–0 i halvtid var i underkant. Det kunde Frändefors­spelarna tacka sin lagkamrat i målvakten Viktoria Norén för.

Jämfört med tidigare matcher tyckte Elin Johansson att man nu klarade av att föra spelet och hålla bollen på marken.

– VI HAR haft mycket tjongbolla­r i de senaste matcherna, men nu tog vi tag i spelet och levererade bra passningss­pel. Vi spelar riktigt bra på träningarn­a, men blir istället stressade under matcherna, säger hon.

IFK fortsatte att dominera i andra halvlek. Matchens snyggaste mål svarade Ida Hansson för. I 60:e minuten fick man frispark ett par meter utanför straffområ­det. Strömstads­spelaren klippte till och bollen gick raka vägen upp i Viktoria Noréns högra kryss.

ELIN JOHANSSON HYSTERISKA målform fortsatte när hon tryckte in tre nya mål under andra halvlek. Kvällens facit slutade med fem fullträffa­r.

Hon delar därmed ledningen i Strömstads interna skytteliga på totalt sex mål ihop med Frida Nilsson, som svarade för två mål mot

Frändefors. Men ingen av dem kommer i närheten av Ljungskile­s Sandra Bagger. Lsk-anfallaren är ohotad i toppen med makalösa 20 mål på fyra matcher. Siofra Linnane sköt distinkt in 11–0 i 90:e minuten. Segern var IFK Strömstad tredje raka. Tack vare bättre målskillna­d är laget tvåa i tabellen före Tösse IF.

– JAG TYCKER ändå att Frändefors gjorde det bra. De gav aldrig upp och tappade aldrig geisten, berömmer Elin Johansson som tycker att spelet allt mer faller på plats för IFK.

Ifk-tränaren Christer Engström instämmer och är laddad inför fredagens match mot LDB Dalsland.

– I dag blev det tvåsiffrig­t med mersmak. Vi skapar mycket chanser och på slutet är Frändefors trötta när vi rinner igenom. Det är kul att se att vi kommer upp med laget och backlinjen.

??  ?? MÅLSHOW. IFK Strömstad fick fira hela elva fullträffa­r mot Frändefors IF. Segern gör att laget skuggar Ljungskile SK som leder serien med tre poäng före IFK och Tösse IF.
 ?? Bild: THOMAS BENNELIND ?? BRILJERADE. IFK Strömstads lirare Naime Merovci låg bakom flera av lagets elva mål i storsegern mot Frändefors IF på Strömsvall­en.
Bild: THOMAS BENNELIND BRILJERADE. IFK Strömstads lirare Naime Merovci låg bakom flera av lagets elva mål i storsegern mot Frändefors IF på Strömsvall­en.
 ?? Bild: THOMAS BENNELIND ??
Bild: THOMAS BENNELIND