Strömstads Tidning

De tar hand om Styrsö i sommar

- MARITA ADAMSSON 0526-624 02 marita.adamsson@stnb.se

För två år sedan sålde David Coster våfflor från ett mobilt kök på Torget i Strömstad. I sommar satsar han och flickvänne­n på vandrarhem och kiosk på Styrsö.

Louise Rudengren och David Coster har just fått arrendekon­traktet med Strömstads kommun klart och ser fram emot sommaren på en av Strömstads största sandstränd­er.

– Jag är litet entreprenö­r och vill göra saker. Min familj har drivit Saltökiosk­en och där har jag sommarjobb­at. När vi hörde att den förra arrendator­n inte skulle fortsätta på Styrsö tänkte vi att vi ville dit, säger David Coster.

– Ett roligt sommarproj­ekt, säger Louise Rudengren.

ANNARS BOR DE i Göteborg, där Louise studerar till psykolog. Men så fort terminen är avslutad blir det skärgården i Strömstad som gäller.

– Vi tänkte smygöppna litet 16 juni även om det inte händer så mycket före midsommar. Men vi vill vara redo när alla kommer, säger de.

Anläggning­en består av kiosk och åtta vandringsh­emsrum i de huslängor som tidigare inrymt omklädning­shytter.

– Många gäster återkommer år efter år och bokar för nästa sommar direkt när de åker, så vi har redan många bokningar, säger det nya arrendator­paret.

Åtminstone vecka 33 ut, alltså till 19 augusti, kommer de att ha öppet, för så länge finns det bokningar.

NÅGRA STORA ÄNDRINGAR i konceptet för Styrsö hinner de inte med, eftersom säsongen står för dörren, men några idéer att pröva har de.

– Det hade varit roligt om det hände litet saker. Vi sätter gärna en egen prägel på Styrsö med litet olika event. Att ordna beach-volleyboll vore kul, säger de.

Och så har de en dröm om att kunna ordna utomhusbio på stranden.

– Det är kanske litet ambitiöst men vi skulle gärna vilja..

Och Davids våfflor återkommer. De kommer att gräddas för servering vid kiosken.

– Glass, smörgås och toast blir det också, säger Louise.

Kosterbåta­rna lägger som vanligt till även vid Styrsö vissa turer och för den som kommer med egen båt finns gästbrygga.

 ?? Bild: PRIVAT ?? DRIVER STYRSÖ. Louise Rudengren och David Coster är nytt arrendator­par på Styrsö Havsbad i Strömstads skärgård.
Bild: PRIVAT DRIVER STYRSÖ. Louise Rudengren och David Coster är nytt arrendator­par på Styrsö Havsbad i Strömstads skärgård.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden