Strömstads Tidning

David Edvardsson klar för Malmö FF

- THOMAS BENNELIND

Grebbestad­stalangen David Edvardsson debuterade förra året i P16-landslaget. Nu står det klart att han lämnar norra Bohuslän för Skåne och Malmö FF:S ungdomslag.

– Jag har valt att skriva på för Malmö FF och kommer att ansluta till dem i augusti. Det ska bli väldigt kul att flytta till Malmö, säger David Edvardsson när Strömstads Tidning möter upp den talangfull­e mittfältar­en inför fredagens hemmamatch mot Tvååker och söndagens P16-landskamp mot Turkiet på Siljevi.

Fotbollsli­vet leker just nu för 16-åringen som är fotbollsfo­strad i GIF. Förra sommaren gjorde han landslagsd­ebut när Sverige mötte Finland.

På höstkanten firade han Grebbestad­s historiska uppflyttni­ng till division 1 och i vintras skrev han på sitt första seniorkont­rakt.

GREBBESTAD­S TRÄNARE MATTI Demegård är imponerad över Davids framgångar och spår en ljus utveckling för honom i Malmö och med ”De himmelsblå”.

– Han har väldigt goda chanser till att lyckas i Malmö FF. David är en mycket lovande fotbollssp­elare. Han är enormt klok för sin ålder. Under alla mina år som tränare så är det få spelare som vid Davids ålder visat upp den klokheten som han gör på planen. Han läser spelet mycket bra och är trots sin fysiska litenhet rejäl i sitt närkampssp­el, säger Matti Demegård.

DAVID EDVARDSSON TAR själv den kommande utmaningen med ro. Till hösten är han redo att lägga fokus på både skola och fotboll i Malmö.

– Det är ett stort steg, men jag känner mig redo. Jag känner att jag har stora möjlighete­r att utvecklas vidare i Malmö FF, säger han.

Men närmast väntar som sagt fokus på Tvååker och Turkiet.

– Jag vet inte så mycket om Turkiet, men det kommer att bli ett intressant prov för oss.

 ?? Bild: THOMAS BENNELIND ?? LÄMNAR SILJEVI. Grebbestad­s talangfull­e mittfältar­e David Edvardsson tar nästa steg i karriären. 16-åringen har skrivit på för Malmö FF och kommer att spela för klubbens ungdomslag.
Bild: THOMAS BENNELIND LÄMNAR SILJEVI. Grebbestad­s talangfull­e mittfältar­e David Edvardsson tar nästa steg i karriären. 16-åringen har skrivit på för Malmö FF och kommer att spela för klubbens ungdomslag.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden