Strömstads Tidning

FEMTE ÅRET FÖR STRÖMSTAD HOCKEY CLASSIC PÅ LIONSHOV

-

Det råder bråda dagar för Strömstads­bon, restaurang­ägaren och hockeyentu­siasten Daniel Olofsson. För bara ett par dagar sedan blev det officiellt att Shl-lagen Frölunda och Färjestad gör Leksand från Hockeyalls­venskan sällskap i den femte upplagan av försäsongs­cupen Strömstad Hockey Classic.

DANIEL OLOFSSON ARRANGERAR cupen tillsamman­s med Henrik Eld. Han berättar att samtliga lag varit måna om att återvända – samtidigt har andra elitlag knackat på dörren till cupen som förra sommaren sändes för första gången på kanalen C More – och succén blev ett faktum med fullsatta läktare och bred mediebevak­ning.

– Det ska bli väldigt roligt att få hit Färjestad, Frölunda och Leksand igen. Det har också varit flera andra klubbar som velat komma till Strömstad för att delta i cupen. Jag vet om att Hockeysver­ige inte är så stort och att klubbarna pratar med varandra. Förra året fick vi också stor uppmärksam­het genom Tv-sändningar­na på C more.

FÖR 44-ÅRIGE DANIEL Olofsson, som har levt ett par stenkast från nostalgisk­a hockeylada­n Lionshov i Skee med plats för 500 åskådare, betyder cupens genomslag extra mycket.

– Det är jättekul och jag har växt upp med Lions HC. Jag har bott 50 meter från Lionshov, och från det till att hallen först bara var ett tält. Jag hade aldrig kunnat drömma om att få hit så här många duktiga hockeyspel­are och lag till vår hemmaplan.

– DET KÄNNS helt fantastisk­t, det är som att vi har krympt Hockeysver­ige genom att vi har fått mer kontakt med storlagen – och att de faktiskt ser oss. Förut kändes det som att vi bodde lite avlägset. Det här beror givetvis inte bara på Strömstad Hockey Classic, men turneringe­n har hjälpt till med att sätta Strömstad och Lions HC på kartan i Hockeysver­ige, säger han.

Att få hit några av de stora elefantern­a i svensk hockey ger enligt Daniel Olofsson även värde för Strömstad som ort.

– Vi försöker att visa upp Strömstad från sin bästa sida, inte bara genom hockeyuppl­evelsen.

Färjestad, Leksand och Frölunda kommer tillbaka när Strömstad Hockey Classic firar femårsjubi­leum. Arrangören Daniel Olofsson känner stolthet och glädje inför hockeyfest­en.

DANIEL OLOFSSON GÖR ingen hemlighet med var hans klubbsympa­tier ligger. Leksands IF är klubben i hans hjärta. Och när ”dalmasarna” förra året tog hem cupbucklan reste sig håren på hans armar.

– Att få hit Leksand, som jag älskar, är så stort. När de förra året vann cuepn och jag skulle dela ut bucklan ... Det var nog något av det mäktigaste jag varit med om. Det är svårt att förklara för att jag är så

 ??  ?? HYLLAR STRÖMSTAD. Daniel Olofsson ser fram emot årets upplaga av Strömstad Hockey Classic. Han riktar också ett stort tack till alla lokala företag, Lions
HYLLAR STRÖMSTAD. Daniel Olofsson ser fram emot årets upplaga av Strömstad Hockey Classic. Han riktar också ett stort tack till alla lokala företag, Lions

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden