Strömstads Tidning

Halvordsso­n tar nya tag i Borlänge

- THOMAS BENNELIND

Filip Halvordsso­n lämnade inför förra säsongen Mora IK för Stjernen Hockey. Men året i Norge blev inte vad han och klubben hade tänkt sig. 22-åringen tar i stället nya tag med Borlänge HF. – Filip är en duktig ishockeysp­elare, säger BHF:S sportchef Mats Johansson.

Lionsfostr­ade Filip Halvordsso­n är hemma i Strömstad. Han njuter av vackert väder och norra Bohuslän, men framför allt ser han fram emot kommande säsong. För ett par veckor sedan blev det klart att Filip Halvardsso­n återvänder till Dalarna – dock inte till Shl-klubben Mora IK – utan Borlänge IK i division 1.

– Det ska bli kul att komma tillbaka till Sverige och Dalarna igen, säger han.

INFÖR SÄSONGEN 2017/2018 skrev Filip Halvordsso­n på för Stjernen Hockey. Efter fem år i Mora IK väntade en intressant utmaning med Fredriksta­dklubben i norska förstaliga­n. Han blickar tillbaka med blandade känslor.

– Det gick väl okej för mig, men det har varit en tuff säsong för laget. Då blir det också tufft för alla andra att prestera, säger han.

Tufft var ordet. Stjernen Hockey slutade näst sist i grundserie­n och tvingades till kval för att hålla sig kvar. Där radades segrarna upp och kontraktet 2018/2019 i Get-ligan säkrades på vårkanten. I april blev det klart att Bengt-åke Gustafsson, tidigare förbundska­pten för Tre Kronor, tar över som huvudträna­re.

– Jag känner ändå att jag har blivit en erfarenhet rikare efter spel på seniornivå i Stjernen, säger Filip Halvordsso­n.

I BÖRJAN PÅ maj meddelande Borlänge HF att man hade kommit överens med Filip Halvordsso­n om ett kontrakt som sträcker sig över ett år. Klubben, som spelar i Hockeyetta­n Västra, gick efter grundserie­n vidare till kvalet mot Hockeyalls­venskan. Där räckte man dock inte till.

Med sina 190 centimeter och 88 kilo tillför Filip Halvordsso­n kraft och pondus. Sportchefe­n Mats Johansson säger till Strömstads Tidning att man får en allsidig back som ger välbehövli­g fysik till defensiven.

– NÄR JAG och tränaren analyserad­e årets resultat kände vi att vi hade för lite storlek på backsidan. Sedan har Filip bra rörelsemön­ster och fin skridskoåk­ning. I mina ögon är han inte heller superdefen­siv, utan har också kvaliteter i det offensiva spelet. Dessutom har han mer eller mindre två allsvenska säsonger med Mora och en säsong i norska högstaliga­n. Filip är en duktig ishockeysp­elare, säger Mats Johansson.

Filip Halvordsss­on ser fram emot starten i Borlänge.

– Jag vill ta nästa steg i karriären. Samtidigt är det viktigt att ha tålamod och ta ett år i taget för att bli så bra som möjligt. Jag tycker att jag har en bra chans i Borlänge.

 ?? Bild: THOMAS BENNELIND ?? LÄMNAR NORGE. Lionsfostr­ade Filip Halvordsso­n byter klubb. Efter en tuff säsong i Stjernen Hockey hoppas 22-åringen på framgång i Borlänge HF.
Bild: THOMAS BENNELIND LÄMNAR NORGE. Lionsfostr­ade Filip Halvordsso­n byter klubb. Efter en tuff säsong i Stjernen Hockey hoppas 22-åringen på framgång i Borlänge HF.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden