Strömstads Tidning

Fjällbacka IK vaknar

FOTBOLL: HEMMAPREMI­ÄREN FÖR FJÄLLBACKA IK BLEV EN FOLKFEST

- THOMAS BENNELIND 0526-624 07 thomas.bennelind@stnb.se

Klubben har legat i träda i tio år. Men tre vänner bestämde sig för att blåsa liv i Fjällbacka IK och komponera ett fotbollsla­g.

– Det var dags för Fjällbacka att få ett fotbollsla­g igen, säger David Granqvist.

Det började som en idé i goda vänners lag. Men kompisarna David Granqvist, Oliver Karlsson och Sebastian Lindell gjorde slag i saken och blåste nytt liv i Fjällbacka IK.

Försommars­olen håller på att gå ner över nostalgify­llda Fjällbacka idrottspla­ts. Nere på den uppkritade gräsplanen står ett regntåg. Fjällbacka IK:S seniorlag är tillbaka i seriespel efter över tio års frånvaro. Att ortens invånare kan ta sig ner till idrottspla­tsen och se på lokalfotbo­ll i division 7 norra Bohuslän är mycket tack vare David Granqvist, Oliver Karlsson och Sebastian Lindell.

När Fjällbacka­fostrade David Granqvist drar på sig Fik-tröjan gör han det med kärlek till klubben i hans hjärta.

– Vi kände att det var dags för Fjällback att få ett fotbollsla­g igen, att vi kan få visa upp den stolthet som vi känner för klubben, med huvudena högt. Framför allt vill vi ge våra supporters vad de förtjänar: underhålln­ing och en och en annan seger, säger David Granqvist.

Innan Strömstads Tidnings intervju med killarna spekulerar David Granqvist i att senaste artikeln om laget skrevs för omkring ett decennium tillbaka.

– Jag minns att det var tio år sedan som det skrevs om FIK i Fjällbacka-bladet. Då var det fortfarand­e bara ett B-lag. Jag skulle säga att det är omkring 15 år sedan som vi hade ett A-lag i seriespel. Nu är det friska vindar som gäller, säger han.

Nystarten har också väckt stort intresse. Truppen består av runt 25 spelare och träningsnä­rvaron är enligt David Granqvist, Oliver Karlsson och Sebastian Lindell stor.

– När vi planerade starten sa vi att vi behövde vara minst 15 spelare för att få det att fungera. Ryktet har sedan spridit sig att vi är ett glatt gäng, säger David Granqvist.

SEBASTIAN LINDELL BLIR salig i blicken när han berättar om lagets hemmapremi­är på Fjällbacka IP mot Hogstorps U-lag.

– Vi hade konfettika­noner på klubbstuga­ns balkong. Vi hade 103 åskådare på premiären. Det var riktigt mäktigt. Tyvärr spelade vi bara 1–1. Även om vi inte vann så blev det en succé, säger han.

Unikt i sammanhang­et är att var- ken Sebastian Lindell eller Oliver Karlsson spelat fotboll tidigare.

– Vi tar upp karriärern­a nu när vi är 25 och 26 år, säger Oliver Karlsson och skrattar.

Gensvaret från Fjällbacka­borna har varit stort.

– Det har tagits emot oerhört positivt och är ett av de stora samtalsämn­ena, säger David Granqvist.

VAD HAR MAN då för målsättnin­g med säsongen?

– Även om vi har dragit på oss två förluster så är vår målsättnin­g att gå upp till division 6. Om tio år vill vi ta upp kampen med Grebbestad. Då kanske det bjuds på ett härligt kommunderb­y, säger David Granqvist och ler.

 ?? Bild: THOMAS BENNELIND ?? STOLTA FIK-SPELARE. Oliver Karlsson, David Granqvist och Sebastian Lindell stortrivs med satsningen på Fjällbacka IK. Davids hund är också lagets trogna maskot och följeslaga­re.
Bild: THOMAS BENNELIND STOLTA FIK-SPELARE. Oliver Karlsson, David Granqvist och Sebastian Lindell stortrivs med satsningen på Fjällbacka IK. Davids hund är också lagets trogna maskot och följeslaga­re.
 ??  ?? FOTBOLLSHI­STORIA. Fjällbacka-trion myser i klubbstuga­n med bilder från en tid som flytt.
FOTBOLLSHI­STORIA. Fjällbacka-trion myser i klubbstuga­n med bilder från en tid som flytt.
 ??  ?? SAMMANHÅLL­NING. Glädje, gemenskap och passionen för fotboll svetsar samman spelarna i Fjällbacka IK.
SAMMANHÅLL­NING. Glädje, gemenskap och passionen för fotboll svetsar samman spelarna i Fjällbacka IK.
 ??  ?? HEMMABORG. 103 åskådare såg Fjällbacka IK spela hemmapremi­är mot Hogstorps U-lag på Fjällbacka IP.
HEMMABORG. 103 åskådare såg Fjällbacka IK spela hemmapremi­är mot Hogstorps U-lag på Fjällbacka IP.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden