Strömstads Tidning

Söker fler brandmän

STRÖMSTAD: RÄDDNINGST­JÄNSTEN BEHÖVER MER PERSONAL

-

Räddningst­jänsten har mycket att göra och de efterlyser fler deltidsbra­ndmän.

– Vi är i ständigt behov av mer personal, säger Glenn Domare Gustafsson, insatsleda­re i Strömstad.

Även om organisati­onen klarar svåra uppgifter behövs mer manskap. Fler deltidsbra­ndmän behövs i Strömstad–skeedistri­ktet, för att öka tryggheten.

Det har inte gått så många dagar sedan räddningst­jänsten här visade sin effektivit­et, när en häftig gräsbrand blossade upp vid Bäckeviken en mil söder om Strömstad.

Den branden uppstod mellan två hus och det hela kunde förmodlige­n ha slutat mycket värre än det gjorde. Räddningst­jänsten kom med fem bilar och med stöd av Sjöräddnin­gssällskap­et släckte man skogsbrand­en effektivt.

– Men vi är i ständigt behov av mer personal som passar in på de krav som finns, säger insatsleda­ren Glenn Domare Gustafsson i Strömstad.

En deltidsbra­ndman bör bo och jobba inom fem minuters inställels­etid från räddningss­tationen. Det gäller både i Skee och Strömstad som i dag är samorganis­erade enheter, med totalt 40 deltidsbra­ndmän fördelade på fyra lag.

– Ja, det är så klart ett bekymmer att man ska kunna inställa sig inom fem minuter på stationen när larmet gått. I dag jobbar ju många långt bort från hemmet och det minskar ju rekryterin­gsbasen för oss.

– I Skee ska vi i dag vara en förman och tre brandmän, men saknar en man. Det löser vi genom att samorganis­era med Strömstad.

– Åt andra sidan mot Norge har vi ett förträffli­gt samarbete med Norge där brandväsen­det går ut och täcker norra Strömstads kommun när det finns behov. Vi åker också över gränsen om vi behövs, säger Glenn som också prisar samarbetet med Tanums och Sotenäs räddningst­jänster.

– Men rent allmänt kan man säga att vi mer eller mindre alltid är i behov av att rekrytera. Så är det på

 ??  ?? INSATSLEDA­RE. Glenn Domare Gustafsson, vid räddningst­jänsten i Strömstad, söker deltidskol­legor. Men någon akut kris är det inte på bemannings­sidan.
INSATSLEDA­RE. Glenn Domare Gustafsson, vid räddningst­jänsten i Strömstad, söker deltidskol­legor. Men någon akut kris är det inte på bemannings­sidan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden