Strömstads Tidning

Ett första steg mot ny kaj

- SARA LUNDIN

I många år har Fjällbacka kaj varit avstängd på grund av rasrisk. Men nu väntas politikern­a ge pengar för en utredning kring hur kajen ska säkras.

– Vi vill utreda situatione­n och se vad man kan göra med Fjällbacka kaj. Vi vill inte stå med saker som vi inte kan använda, säger Jan Larsson, vd för det kommunala bolaget Tanums Hamnar AB.

Runtom i Bohuslän finns flertalet kajer som är avstängda eftersom de riskerar att rasa. Den kaj som varit avstängd längst finns i Fjällbacka men nu tyder mycket på att det kan komma att ändras.

EFTER ATT TANUMS Hamnar ansökt om en miljon kronor för att kunna utreda hur man ska göra hamnen användbar igen har politikern­a lagt fram ett förslag om att kompletter­a årets budget med en miljon kronor för att det ska bli verklighet.

– Nu ser vi att det är dags att göra någonting åt kajen så att den inte åker ned i havet, säger kommunstyr­elsens ordförande Liselotte Fröjd (M).

Vid kommunstyr­elsens nästa möte i Tanum väntas politikern­a ställa sig bakom den kompletter­ingsbudget som innehåller en miljon till utredning kring kajen i Fjällbacka. Därefter ska frågan avgöras i kommunfull­mäktige.

– Tanums hamnar har fått projekteri­ngspengar för att se över vad det kostar att riva men sedan kommer det vara en högre kostnad för att göra i ordning allt. Det är jättevikti­gt för Fjällbacka att man får i ordning kajen, säger Liselotte Fröjd.

I samma kompletter­ingsbudget ingår också att ge ytterligar­e 700 000 kronor till räddningst­jänsten för att köpa en tankbil. Totalt uppgår Tanum kommuns investerin­gsbudget till 149 miljoner kronor.

BÄSTA SÄTTET ATT göra kajen i Fjällbacka användbar igen hoppas man få svar på under utredninge­ns gång men att kajen har varit avstängd för länge håller även opposition­en med om.

– Jag tror det kommer bli riktigt bra och har inget att erinra över det här. Vi bara välkomnar att det händer något och kajen måste vi ta tag i, säger opposition­srådet Louise Thunström (S).

 ?? Bild: LASSE EDWARTZ ?? KAJEN I FJÄLLBACKA. Den har varit avstängd i flera år på grund av rasrisk.
Bild: LASSE EDWARTZ KAJEN I FJÄLLBACKA. Den har varit avstängd i flera år på grund av rasrisk.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden