Strömstads Tidning

Över marknaden

- THOMAS BENNELIND

”Man önskar att det ska bli bra väder, men inte för bra heller – och jag skulle nog säga att vi har drabbats av lite för bra marknadsvä­der”

ANDERS LÖNN, ARRANGÖR

nen hade partimedle­mmar från Vänsterpar­tiet slagit upp tält.

ELIN SEGERLIND KANDIDERAR till riksdagen och är förstanamn på Fyrbodal-regionens lista till riksdagsva­let. 33-åringen, som kommer från Mellerud, var glad över att vara i Strömstad.

– Jag har fått ett jättefint intryck. Det är fantastisk­t att se hur mycket folk som har kommit hit. Marknaden lockar mycket folk. Norrmännen står naturligtv­is för sin del, men jag ser också många glada Strömstads­bor. Sedan är det också kul att se de andra partierna på plats och att många tar tillfället i akt för att prata om hur vi kan förbättra samhället, säger hon.

När juni månad snart är framme innebär det också att tempot inför höstens val stegras.

– Ur Vänsterpar­tiets synvinkel är vi redo att dra igång och är på tårna. Man kan säga att det faktiskt är i dag som startskott­et går. Vi pratar bland annat regionpoli­tik om vården som ska finnas till för alla. Vi känner oss redo.

En av de stora valfrågorn­a – lokalt som regionalt – är vårdens utformning och geografisk­a placering. Elin Segerlind är kritisk till regionens hantering av vården i Strömstad.

– Jag tycker att de beslut som just nu tas i regionen är problemati­ska och innebär att vården försvinner från Strömstad. För Vänsterpar­tiet är inte det ett alternativ. Att kräva att man ska behöva åka till Näl eller Uddevalla är inte hållbart i längden. Samtidigt ska det finnas en fungerande akutvård i den här delen av regionen, säger hon.

I NÄRHETEN AV Tullhuset njuter Lokstallet­s utställare Yngve Brothén av skuggan.

– Det har gått väldigt bra. Intresset är stort. Vi visar upp en del av det som kommer att visas i konsthalle­n längre fram.

 ?? Bild: THOMAS BENNELIND ??
Bild: THOMAS BENNELIND
 ??  ?? POLITIK. Elin Segerlind kandiderar till riksdagen för V och talade för partiet på marknaden.
POLITIK. Elin Segerlind kandiderar till riksdagen för V och talade för partiet på marknaden.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden