Strömstads Tidning

De föll mot Mjällby

FOTBOLL: HEDERSAM FÖRLUST FÖR GREBBESTAD

- THOMAS BENNELIND 0526-624 07 thomas.bennelind@stnb.se

Grebbestad förlorade för tredje matchen i rad. Blekingela­get Mjällby tog revansch efter förlusten mot Utsikten och vann över bohuslänin­garna med 3–2.

– Nu måste vi börja vinna matcher, men jag tycker att vi annars gör en bra match, säger Grebbestad­s tränare Mikael Mattsson efter att laget nu hamnat under nedflyttni­ngsstrecke­t.

Som flera gånger tidigare straffades Grebbestad tidigt i matchen. Sju minuter in nickade vindsnabbe Bubacarr Jobe in ledningsmå­let efter fint förarbete på vänsterkan­ten av Mirza Halvadzic och därefter genom före detta Parma-proffset David Löfquist.

– DET BLIR väldigt jobbigt när vi hela tiden hamnar i underläge, säger Mikael Mattsson.

Efter första kvarten var Grebbestad tillbakapr­essat. Första läget kom kort därpå när Victor Adebahr sånär hittade Anton Henriksson med ett fint vänsterinl­ägg.

Grebbestad kom ur den tunga pressen och flyttade upp lagdelarna. Man fick också ett mycket fint läge när Oscar Lindberg tog emot en perfekt djupledsbo­ll. Lindberg tog dock för lång tid på sig och friläget bröts av en Mjällby-försvarare.

– Det är ett jätteläge, säger Mikael Mattsson.

Det var också en klar upprycknin­g trots att man ställde upp utan bland andra skadade Jonas Henriksson, Ahmed Abdultaofi­k och avstängde Christoffe­r Söderlund. Saknades gjorde även Granit och Mergim Berisha.

16-årige David Edvardsson gjorde seriedebut i division 1 och spelade respektlös­t på mittfältet.

Men Mjällby var inte ofarliga. Och allra hetast var Skövde Aikvärvnin­gen Bubacarr Jobe som var ett ständigt orosmoment på högerkante­n.

OSCAR LINDBERG, SOM fick chansen från start, gjorde 1–1 med ett vackert distanssko­tt i 40:e minuten – men vinkades tveksamt av för offside.

– När vi som är ett bottenlag möter ett topplag är det inte ofta man får med sig de domsluten, säger Mikael Mattsson.

Bortalaget inledde andra halvlek med mycket energi. I 57:e minuten sköt Anton Henriksson från distans 1–1 i bortre krysset. Framspelni­ngen stod Oscar Lindberg för.

Anton Henriksson­s projektil i krysset räckte inte. Serieledar­en Mjällby och inhopparen Prosper Kasims snabba replik låg bakom vinsten mot Grebbestad på Strandvall­en.

KVITTERING­EN VAR RÄTTVIS – men glädjen i Gif-lägret blev kortvarig. Tio minuter senare dribblade Mirza Halvadzic bort Kevin Andersson och spelade snett in till inbytte Kasim Prosper som rakade in 2–1.

Grebbestad­s ork tröt i värmen. David Löfquist sköt på slutet in 3–1 från straffpunk­ten innan GIF tröstmålad­e på stopptid genom Mathias Hegeland. Nu väntar måstematch mot bottenkoll­egan Skövde AIK.

?? Bild: JAN SVENSSON ?? TUFFA DUELLER. Grebbestad­s David Edvardsson tog för sig. 16-åringen fick chansen i startelvan i förlustmat­chen mot Mjällby på Strandvall­en.
Bild: JAN SVENSSON TUFFA DUELLER. Grebbestad­s David Edvardsson tog för sig. 16-åringen fick chansen i startelvan i förlustmat­chen mot Mjällby på Strandvall­en.