Strömstads Tidning

Skepplanda starkast på Kvännevi

- THOMAS BENNELIND 0526-624 07 thomas.bennelind@stnb.se

Bullarens ineffektiv­itet spökar vidare. Mot Skepplanda hade man bud på flera mål men missarna avlöste varandra i René Nielsens återkomst på lagets tränarbänk.

– Vi skapar många chanser men har inte avsluten med oss, säger han efter förlusten med 0–2 (0–1).

Bullaren lyckades inte komma tillbaka efter tunga nederlaget mot Orust (0–8). I stället åkte man på säsongens första förlust hemma på Kvännevi när Skepplanda i sin tur spelade hem sin tredje seger för säsongen. Målen gjordes av Mikaela Ögren i 19:e minuten och Nicolina Kalin i 81:a minuten.

Goif-målvakten Josefin Johanssons storspel räckte inte till poäng. Tidigt i matchen, på ett stekhett Kvännevi, var det också hemma- laget som fick två klara målchanser.

– Det såg hoppfullt ut i början och vi skapar många bra chanser över 90 minuter. Tyvärr sätter de sina chanser, det gör inte vi, säger hon.

René Nielsen, som lämnade Bullaren för IFK Strömstads damlag för ett och ett halvt år sedan, är tillbaka på Kvännevi – men arbetar samtidigt vidare hos IFK.

– Jag kommer att jobba över gränserna, säger han.

ENLIGT NIELSEN ÄR parterna överens om att han tränar Bullaren säsongen ut. Fram till matchen mot Skepplanda har Goif-spelarna delat på tränaransv­aret.

– Det känns jättebra att René är tillbaka. Det blir som en extra morot för oss när vi har en tränare som coachar oss från bänken. Känslan blir annorlunda, säger Josefin Johansson.

Bullarens målnolla var lagets tredje på totalt åtta matcher – och den andra i rad. Mot Skepplanda hade bland andra Emma Cederström och Jennifer Karlsson fina lägen framför gästernas målvakt Ann-sofie Råneby Johansson.

René Nielsen är medveten om hur han ska strukturer­a upp träningarn­a framöver.

– Det blir till att träna på avslut, men också till att få laget att komma upp med hela laget. Det hänger inte bara på våra två anfallare, utan att vi också måste få till andravågen – och den har vi inte just nu, säger han.

I NÄSTA OMGÅNG väntar Ytterby på bortaplan. Josefin Johansson är trots måltorkan och två raka förluster övertygad om att det snart kommer att vända för Goif som ligger tredje sist i tabellen med sex poäng.

– Vi kommer att kämpa vidare här i veckan. Det känns som att vi närmar oss en öppning. Vi får träna på avslut och beslutstag­ande i sista tredjedele­n, säger hon.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden