Strömstads Tidning

Strömstad föll mot Skärhamn borta

- THOMAS BENNELIND 0526-624 07 thomas.bennelind@stnb.se

David Olsson gav IFK Strömstad hopp när han sköt in 1–1 efter tio minuter. Resten av matchutvec­klingen mot Skärhamn vill han och laget lägga åt sidan.

IFK Strömstad jagade första bortaseger­n för säsongen men fick för tredje gången vända hem med en ny förlustsif­fra i tabellen. Hemmalaget vann på Tjörns Sparbank Arena med 6–2 (4–1) där Adam Larsson gjorde tre av målen. IFK:S lagkapten David Olsson tyckte inte att resultatet var talande för matchbilde­n.

– Jag tycker inte att Skärhamn för matchen alls. Vi hade en del chanser, men var inte tillräckli­gt skickliga i sista tredjedele­n och får inte fram den avgörande passningen. Vi är egentligen inte sämre än de, men siffrorna 6–2 ser inte bra ut, säger han.

TABELLSJUA­N TOG LEDNINGEN efter elva minuter genom Adam Larsson. David Olsson och IFK replikerad­e minuten senare. Första halvlekens sista kvart blev olycklig för gästerna som släppte in tre mål i tät följd. Man kom också till spel utan skadade mittfältar­en Henrik Qvicklund och målvakten Erik Sörvik Vikström.

– Det står 4–1 i halvtid. Vi försöker göra en del taktiska förändring­ar, men det blir nästan bättre för dem i stället, säger Olsson.

Skärhamn gjorde ytterligar­e två mål innan IFK:S Bekim Ademi reducerade till 2–6 i 87:e minuten. Förlusten var Strömstads tredje för säsongen. Serienykom­lingen ligger dock femma i tabellen inför kommande match mot Vallens IF på Strömsvall­en.

– Nu tappade vi lite på topplagen, det var tråkigt. Men vi får ta nya tag, säger David Olsson.

?? Bild: THOMAS BENNELIND ?? NYA TAG. IFK Strömstads lagkapten David Olsson gjorde ett av lagets två mål i 2–6-förlusten borta mot Skärhamn. (Arkivbild)
Bild: THOMAS BENNELIND NYA TAG. IFK Strömstads lagkapten David Olsson gjorde ett av lagets två mål i 2–6-förlusten borta mot Skärhamn. (Arkivbild)