Strömstads Tidning

Satsar på utegym och crossfit: ”Fantastisk­t”

- THOMAS BENNELIND 0526-624 07 thomas.bennelind@stnb.se

Förberedel­serna hade pågått sedan förra hösten för Susanne Hadenius Granqvist vid friskvårds­företaget Hälsan i Fjällbacka. Nu är anläggning­ens nya utomhusgym och ”Crossbox” invigd. – Tanken är att vi ska kunna erbjuda utomhusträ­ning året runt, säger hon.

Mellan 20 och 30 personer har tagit sig till anläggning­en i Fjällbacka för att ta del av Hälsans nya satsning. I takt till musik kämpas det tappert och engagerat. En av instruktör­erna som håller i övningarna är längdskidå­karen Jerry Ahrlin.

IHOP MED SUSANNE Hadenius Granqvist manar de på gruppen som tränar i anläggning­ens ”Crossbox” som innehåller bland annat en klätterstä­llning, fria vikter och rep; allt inom crossfit, som ursprungli­gen kommer från USA och kortfattat är en motionsfor­m som bygger på funktionel­la övningar som genomförs med hög intensitet och många intervalle­r.

– Vi har haft vår ”Crossbox” inomhus. Jag tycker det är roligt att träna ute och i grupp. Då sökte vi ett Leader-bidrag för utrustning­en kostar mycket. Vi fick då bidraget och så startade vi upp det här. Jag tycker det är fantastisk­t, säger Susanne Hadenius Granqvist.

Hon är företagets enda heltidsans­tällda medarbetar­e. Till sin hjälp har Susanne Hadenius Granqvist sin familj. Därutöver ställer omkring 20 instruktör­er upp på sin fritid för att leda de bokningsba­ra passen på anläggning­en.

– Jag har också några tjejer som arbetar i receptione­n på timmar. Vi har pass varje dag året runt. Sommartid har vi också utomhuspas­s på Badholmen.

Susanne Hadenius Granqvist ser positivt på framtiden för träningsoc­h tävlingsfo­rmen crossfit som blivit ett populärt inslag de senaste fem-tio åren.

– Jag tror på en fortsatt explosion för crossfit. Det viktigaste är att träna med kroppen som redskap, och att utövare i alla åldrar kan träna tillsamman­s.

UTEGYMMET OCH CROSSBOX blir framför allt ett sätt för Hälsan att förlänga säsongen. Gymmet är öppet för alla.

– Bland annat har vi tre fullknökad­e veckor, men vi hoppas också att få hit människor på våren och hösten.

”Jag tror på en fortsatt explosion för crossfit”

SUSANNE HADENIUS GRANQVIST

 ?? Bild: THOMAS BENNELIND ?? EXPLOSIV TRÄNING. Invigninge­n av ”Crossbox”-rutan vid Hälsan i Fjällbacka lockade många nyfikna besökare.
Bild: THOMAS BENNELIND EXPLOSIV TRÄNING. Invigninge­n av ”Crossbox”-rutan vid Hälsan i Fjällbacka lockade många nyfikna besökare.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden