Strömstads Tidning

Locket på från M

- PONTUS JOHANSSON pontus.johansson@stnb.se

Uteslutnin­gsärendet fortsätter att dra ut på tiden – och Siwert Hjalmarsso­n vet fortfarand­e inte vad han anklagas för.

Uteslutnin­gsärendet mot Siwert Hjalmarsso­n (M), tidigare moderatled­are i Strömstad, fortsätter dra ut på tiden. Enligt Siwert Hjalmarsso­n själv har han inte fått informatio­n om varför han eventuellt skulle uteslutas.

– Ingen har pratat med mig, varken från kommunen, förbundet eller från partistyre­lsen. Det är total tystnad, säger Siwert Hjalmarsso­n (M).

Det har snart gått ett halvår sedan ett uteslutnin­gsärende väcktes mot den dåvarande moderatled­aren i Strömstad.

ÄRENDET GICK UPP i partistyre­lsen efter en förtroende­omröstning i fullmäktig­egruppen, där det framkom att Siwert Hjalmarsso­n inte hade moderatgru­ppens förtroende. Sedan dess har han varit pausad från sina politiska uppdrag i Moderatern­a i väntan på partistyre­lsens beslut.

– Jag kan ana att det handlar om att jag tidigare uttalat att jag tycker att det minst dåliga partiet jag har jobbat med i Strömstad är Socialdemo­kraterna. Det tål de inte att höra i regionen, säger Siwert Hjalmarsso­n. Men någon egentlig informatio­n om vad uteslutnin­gsärendet handlar om har han inte fått, säger han.

Ann-sofie Alm, förste vice ordförande i Nya Moderatern­a Västra Götaland, har tidigare berättat att deras förbund förordat en uteslutnin­g av Hjalmarsso­n. Hon bekräftar att ärendet inte har tagits upp under maj månads partistyre­lsemöte och hon tycker att det är bekymmersa­mt att ärendet ännu inte behandlats.

– Jag vet ingenting och har inte hört någonting. Jag önskar att jag hade ett besked att ge för alla parters bästa. Men det finns inget, säger Ann-sofie Alm (M).

NIKLAS GILLSTRÖM, BITRÄDANDE

presschef i Moderatern­a, som hanterar den här typen av frågor för partiet lägger locket på.

– Sådana ärenden kan vi inte kommentera innan det är klart, säger Niklas Gillström. Vad tänker du om allt det här, nu när en tid har gått?

– Det är klart man reagerade, mest i början. Men jag vill ändå kommentera att jag tycker det är en jävla lekstuga. Man hanterar inte människor på det här sättet, säger Siwert Hjalmarsso­n.

 ?? Bild: EMIL HELLERUD ?? TIME-OUT. Siwert Hjalmarsso­n har sedan uteslutnin­gsärendet väcktes mot honom haft en time-out från sina moderata uppdrag.
Bild: EMIL HELLERUD TIME-OUT. Siwert Hjalmarsso­n har sedan uteslutnin­gsärendet väcktes mot honom haft en time-out från sina moderata uppdrag.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden