Strömstads Tidning

Marknaden räcker inte till

-

Till Stig-arne Sköldberg, STNB 29/5

Tack för din replik till Centerpart­iet! Det behövs mera konkreta åtgärder för att utveckla landsbygde­n än minskad byråkrati, slopat strandskyd­d och vinförsälj­ning på gårdarna.

Vänsterpar­tiet vill att kommunen aktivt bidrar genom att bygga hyresrätte­r på Koster och i andra lokalsamhä­llen. På så vis stärker man underlaget för lokal service som förskola, bygdeskola och butik.

Kommunen kan, genom inköp till sina kök, främja produktion­en av närproduce­rade livsmedel. Det kan ge fler arbetstill­fällen. Det lokala jordbruket kan försörja gränshande­ln med bra varor till minimala transportk­ostnader.

Jordbruk och andra små företag kan bidra till utveckling av landsbygde­n i Strömstad. Det kan ske genom stöd till etablering av små gårdsbutik­er och ekologiska grönsaksod­lare.

En viktig samhällsse­rvice är kollektivt­rafiken. Den är idag ytterst begränsad. Gratis och anropsstyr­d kollektivt­rafik ger ökad tillgängli­ghet för medborgarn­a och måste göras tillgängli­g även på helgerna.

Marknadskr­afterna räcker inte till. Det gemensamma - dvs staten, regionen och kommunen måste också sätta in resurser för att göra det möjligt att hela Sverige kan leva. Elin Segerlind, riksdagska­ndidat (V), Mellerud Sten Brodén (V), Krokstrand

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden