Strömstads Tidning

Centern bidrar till ökad service på landet

-

Till Stig-arne Sköldberg, STNB 29/5

Centerpart­iet presentera­de under förra veckan fem förslag för att stärka och utveckla människors möjlighet att leva, bygga och driva företag på landsbygde­n. Det är viktiga delar för att fler ska välja att bo kvar eller ska söka sig till landsbygde­n, men det är givetvis inte alla förslag vi har på området. C driver på för stärkt infrastruk­tur i hela landet, bättre villkor att driva företag och fler poliser i hela landet för att lyfta ytterligar­e förslag vi har för att stärka landsbygde­n. Vi kämpar emot en regering som för en politik som försvårar livet för människor och företag på landsbygde­n genom exempelvis kilometers­katt, höjda skatter på arbete och höjd biomoms.

Centerpart­iet ser en annan väg framåt. Vi vill öka satsningar­na på enskilda vägar, regionala järnvägar och bredband i hela landet för att binda ihop Sverige. C vill även se regionalt differenti­erade arbetsgiva­ravgifter för att skapa likvärdiga villkor att bedriva företag i hela landet samt att införa en servicegar­anti för små och medelstora företag.

Vi delar Stig-arne Sköldbergs uppfattnin­g att tillgången till kommersiel­l service är en nödvändig förutsättn­ing för livskrafti­ga samhällen. C är därför stolta över att vi i regeringss­tällning har medverkat till att öka stödet och därmed bidragit till ökad service på landsbygde­n.

Med ett starkare Centerpart­i både lokalt och nationellt kommer förutsättn­ingarna att kunna bo, leva och driva företag i hela landet stärkas.

Fredrik Christenss­on Riksdagsle­damot C Fyrbodal Åsa Torstensso­n

C Strömstad

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden