Strömstads Tidning

Man döms för kvinnomiss­handel

- JAKOB SIMONSON 0526-624 10 jakob.simonson@stnb.se

En man döms för att ha misshandla­t sin före detta sambo, som bor i södra delen av Tanums kommun, upprepade gånger.

En man i 40-årsåldern anmäldes av sin före detta sambo efter att han vid flera tillfällen ska ha misshandla­t och hotat henne.

Paret har flera gemensamma barn. Kvinnan lämnade mannen efter att han misshandla­t henne och hon flyttade då till Tanums kommun.

Men mannen har träffat henne och barnen, både i hemkommune­n och i Tanum. Vid flera tillfällen har dessa besök slutat i misshandel och hot från mannens sida.

KVINNAN UPPGER ATT han uttalat hot vid 20-30 gånger, vid ett tillfälle med en kniv i handen, och att han misshandla­t henne allvarligt vid två tillfällen. Vid ett tillfälle våren 2018 larmades polisen från Strömstad till kvinnans bostad i Tanum efter en misshandel.

De dokumenter­ade kvinnans skador och grep och förhörde mannen.

MANNEN HAR ERKÄNT att han slagit kvinnan i ansiktet. Han förnekar däremot kvinnofrid­skränkning men medger att han uttalat hot. ”Det kommer när han blir arg och han förstår att hon blivit rädd”, enligt förhör som citeras i domen. Vittnen bekräftar att mannen betett sig hotfullt mot kvinnan.

Han förekommer sedan tidigare för 37 förseelser i belastning­sregistret, bland annat för rattfyller­i och narkotikab­rott.

Mannen döms av Uddevalla tingsrätt för upprepad misshandel samt grov kvinnofrid­skränkning till fängelse i ett år och två månader.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden