Strömstads Tidning

Nu byggs Stenhuggar­en

16 lägenheter av 35 är sålda. Nu bygger Serneke Stenhuggar­en. Byggjobbet beräknas starta i höst. Beräknad inflyttnin­g är årsskiftet 2019/20.

- MARITA ADAMSSON 0526-624 02 marita.adamsson@stnb.se

Serneke börjar bygga 35 bostadsrät­tslägenhet­er i höst. Bara 16 lägenheter är hittills sålda, men intresset kan öka när byggjobbet kommit igång.

– De tror att försäljnin­gen kommer igång när bygget startar och folk ser att det händer något, säger Sasha Andersson, mäklare.

För inte så länge sedan skrev vi om att exploatöre­n avvaktade med byggstart för att först få 50 procent av lägenheter­na sålda. 16 var sålda redan då, så det behövdes ytterligar­e två kontrakt.

Nu har bolagets styrelse fattat beslutet att börja bygga trots att det fortfarand­e bara är 16 lägenheter sålda.

– DE TROR att försäljnin­gen kommer igång när bygget startar och folk ser att det händer något. Så brukar det bli, säger Sasha Andersson, tillsamman­s med Robert Andersson Mäklarhuse­ts ansvariga för försäljnin­g av lägenheter­na.

Nu börjar förberedel­serna för byggstart. Mäklarna förklarar att det befintliga huset på platsen kommer att rivas så fort som möjligt. Såväl rivnings- som bygglov finns och det förfallna hus som ligger i kanten av det berg som ska bebyggas är numera obebott. Den nya bebyggelse­n får fem våningar med lägenheter ovanpå ett garage som sprängs in i berget. Tillfart anläggs via Ryttargång­en på berget ovanför Oslovägen.

DE 35 BOSTÄDERNA är fördelade på lägenheter i storlek från 50 till 104 kvadratmet­er och med två, tre eller fyra rum och kök. Alla har inglasade uterum.

På översta våningen ligger tre specialläg­enheter med egna takterrass­er. De är också de dyraste. Mellan fyra och fem miljoner har

köparna fått betala för dem.

Billigaste tvåan går på 1 255 000. Priset för en trea börjar på 2 195 000 på första våningen och ökar sedan med ungefär 100 000 för varje våning, berättar Sasha Andersson.

Störst har intresset varit för tvårummarn­a. – De gick direkt. Även topplägenh­eterna har rönt stort intresse och är sålda.

BYGGBOLAGE­T SERNEKE HAR förvärvat tomten under processen med att ta fram detaljplan. Med knappt hälften av lägenheter­na sålda är de nu beredda att starta bygget.

Byggtiden beräknas till cirka 1,5 år, så i slutet av 2019 eller början av 2020 kan de nya lägenhetsi­nnehavarna räkna med inflyttnin­g. Det avtal köparna nu gjort är bindande.

Bostäderna ingår i bostadsrät­tsförening­en Stenhuggar­en och får adress Mellbyväge­n. De byggs på berget mellan Ryttargång­ens bostadsomr­åde och Mellbyväge­n/ Ringvägen.

En ny detaljplan för området togs av kommunfull­mäktige i december 2016 och bygglov för nya bostadsrät­ter gavs hösten 2016.

 ??  ?? KLART FÖR BYGGE. Här ska 35 lägenheter uppföras. Robert och Sasha Andersson, Mäklarhuse­t, säljer lägenheter­na i BRF Stenhuggar­en.
KLART FÖR BYGGE. Här ska 35 lägenheter uppföras. Robert och Sasha Andersson, Mäklarhuse­t, säljer lägenheter­na i BRF Stenhuggar­en.
 ?? Bild: MARITA ADAMSSON ??
Bild: MARITA ADAMSSON

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden