Strömstads Tidning

Förseelser få vid storkontro­ll

- MARITA ADAMSSON

Vid onsdagens stora poliskontr­oll vid E6 Värmlandsb­ro togs 1100 utandnings­prov. Bland dem upptäcktes tre rattfyller­ister.

Insatsen genomförde­s vid påoch avfarterna vid Värmlandsb­ro mellan klockan 09.30 och klockan 14.00, i båda körriktnin­gar.

Polisområd­e Fyrbodal, gränspolis­sektionen och trafikpoli­ssektionen samarbetad­e med Trafikverk­et, Kronofogde­n, Tullverket samt norsk polis och tull.

– Jag ser en stor vinst i att samverka. Ur mitt perspektiv har vi fått till en bra logistik kring tekniken, som underlätta­r samverkan fullt ut över norska gränsen, säger polisinsat­schef Jörgen Olsson i ett pressmedde­lande.

Förare och fordon inspektera­des. Man gjorde också kontroller för att upptäcka personer utan rätt att vistas i landet. Någon sådan fann man inte. Förutom de tre fallen av rattfyller­i fick en bil körförbud, det blev ordningsbo­t för ett fall där en yrkeschauf­för saknade tidsbok, ett fall av otillåtna lyktor och ett fall av slitna däck.

I två kontroller fann man att vägavgift inte var betald och i ett fall utfärdades körförbud. Två olovliga körningar avslöjades liksom ett brukande av falsk urkund.

Ett antal lastbilar och bussar kontroller­ades utan att få någon anmärkning.

 ?? Bild: JAKOB SIMONSON ?? Köer bildades tidvis vid den stora trafikkont­rollen på E6 norr om Strömstad.
Bild: JAKOB SIMONSON Köer bildades tidvis vid den stora trafikkont­rollen på E6 norr om Strömstad.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden