Strömstads Tidning

Han åt av den förbjudna frukten

-

”Vet ni då inte att alla vi som har döpts in i Kristus Jesus också har blivit döpta in i hans död? Genom dopet har vi alltså dött och blivit begravda med honom för att också vi skall leva i ett nytt liv, så som Kristus uppväcktes från de döda genom Faderns härlighet. … Vi vet ju att Kristus har uppväckts från de döda och inte mer skall dö. Döden är inte längre herre över honom. När han dog, dog han bort från synden, en gång för alla.

När han nu lever, lever han för Gud. Så skall också ni se på er själva: i Kristus Jesus är ni döda för synden men lever för Gud.” Rom 6:3-11.

Med risk för att bli missförstå­dd så skulle jag vilja likna Gud vid en slug jurist. Ett brott har begåtts, nämligen att Adam åt av den förbjudna frukten.

I Bibeln står Adam för hela människosl­äktet och hans brott innebär att vi alla står inför en domsstol där åklagaren gnuggar sina händer i förtjusnin­g. Det råder inget tvivel skulden och heller inget tvivel om straffet … tyvärr.

För straffet är döden. Här har vi alltså åklagaren med ett vattentätt fall och som är i full färd med att döma hela mänsklighe­ten till döden.

Vi kan föreställa oss åklagaren med en jättelik bok där alla människor finns upptecknad­e. Men vad åklagaren inte räknar med är den sluge juristen, som låter sin son ta Adams plats och dö en gruvlig död. Historien

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden