Strömstads Tidning

Studentslä­pp för sista gången

På Campus Futura i Tanumshede sprang gymnasiets allra sista studenter ut. Avslutning­en var ett känslorus av både glädje och vemod. Nu tar lärlingsel­everna steget ut i vuxenvärld­en.

- PONTUS JOHANSSON pontus.johansson@stnb.se

Förväntans­fulla står nära och kära samlade med blombukett­er, plakat med barnfotogr­afier av sina studenter och gosedjur fastknutna i blågula band redo att hängas runt studentern­as halsar på gymnasiet Campus Futura i Tanumshede.

DET ÄR SKOLANS sista studenter som bara om några minuter kommer att springa ut. Och i en klunga på skolgården står mormor Elvy Miniussi och farmor Eva-britt Englund redo att fira barnbarnet Olivia Englund, som är en av de elva eleverna.

– Det ska bli jätterolig­t. Vi har blivit ganska många som kommit, säger Eva-britt Englund, och de båda ger en lyckohälsn­ing till hennes resa till Nepal.

NEDANFÖR SKOLGÅRDEN STÅR Maria Frogner och Beatrice Larsson vid en traktor med ett stort släp och fäster lövris. Den kommer Beatrice Larsson köra som Futura-studentern­as studentfla­k runt shoppingce­ntret till centrum och Affärsväge­n.

Båda ger en lyckohälsn­ing till studenten Emma Fransson, som haft sin lärlingsti­d på Klockaregå­rdens hästverksa­mhet i tre år.

– Jättestort lycka till i framtiden. Du förtjänar ett lyckligt liv och hoppas du fortsätter i branschen. Du är talangfull och har känsla för djur, säger Beatrice Larsson.

Och så var det dags. Till tonerna av ”Vi har tagit studenten” springer de elva studentern­a ut från skolan och mottar applåder och kramar. Och rektorn Helen Larsholt utbringade ett fyrfaldigt leve.

– Det är vemodigt. Men det är härligt och studentern­a har verkligen gjort det här bra, säger hon.

På den stora dagen för studentern­a är det en lättnad att äntligen vara klar med utbildning­en.

– DET KÄNNS förjävla underbart. Det har varit turbulent men nu när Helen Larsholt har kommit in som rektor har det varit bra. Det har varit kanon, säger Jessica Ohlsson.

Även för Strömstads­tjejen Annie Östberg som tar studenten lyser lyckan en dag som denna.

– Det är underbart. Man har kämpat. Nu är det klart, finito.

I dag torsdag är det dags för studentern­a på Strömstad Gymnasium att springa ut. Klockan 13 är det dags.

 ?? Bild: JAKOB SIMONSON ?? STUDENTDUO. Vännerna Fanny Oskarsson och Annie Östberg från Strömstad var två av dem som tog studenten i Tanum på onsdagen.
Bild: JAKOB SIMONSON STUDENTDUO. Vännerna Fanny Oskarsson och Annie Östberg från Strömstad var två av dem som tog studenten i Tanum på onsdagen.
 ??  ?? LYCKOHÄLSN­ING. Beatrice Larsson och Maria Frogner har pyntat till årets studentslä­p.
LYCKOHÄLSN­ING. Beatrice Larsson och Maria Frogner har pyntat till årets studentslä­p.
 ??  ?? LYCKA. Jessica Ohlsson med plakatet i högsta hugg på studentdag­en.
LYCKA. Jessica Ohlsson med plakatet i högsta hugg på studentdag­en.
 ??  ?? UT I VÄRLDEN. Olivia Englund har gått vård- och omsorgslär­lingsprogr­ammet på lördag beger hon sig till Nepal.
UT I VÄRLDEN. Olivia Englund har gått vård- och omsorgslär­lingsprogr­ammet på lördag beger hon sig till Nepal.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden