Strömstads Tidning

Bullaren missade chanser

Bullarens Goif fick en mardrömsin­ledning borta mot Ytterby.

- THOMAS BENNELIND

DET BLEV INGET trendbrott på Ytterns IP i Kungälv. Mardrömsin­ledningen med tre insläppta mål inom 25 minuter var en av förklaring­arna bakom 2–4-förlusten mot Ytterby, och som även innebar Bullarens tredje raka nederlag i division 2 – men tränaren René Nielsen såg flera ljusglimta­r.

– Vi har börjat med ett nytt spelsystem. Det här var första gången som vi använde det. Det passar oss väldigt bra, för vi skapar mycket chanser och pressar dem i stort hela tiden. Tyvärr missar alldeles för många chanser, säger han.

Tabellfemm­an Ytterby fick bästa tänkbara start. Alice Åkerström gjorde först 1–0 efter knappa kvarten för att kort därpå utöka till 2–0.

SYSTERN EMMA ÅKERSTRÖM ville inte vara sämre. 3–0 sattes efter 25 minuter bakom Goif-målvakten Josefin Johansson.

– Efter första kvarten tappar vi fokus på vad vi ska göra när vi inte fullföljer vårt jobb, säger René Nielsen.

STRAX INNAN HALVTIDSVI­LAN reducerade Bullaren genom Jennifer Karlsson. I omklädning­srummet pratade René Nielsen med spelarna om att alla behöver ta jobbet. I början på andra halvlek slog Jennifer Karlsson till igen. Hennes mål innebar 3–2 och tog Bullaren tillbaka in i matchen.

Bullarens nya spelsystem innebär att laget för ett aggressivt presspel med backlinjen långt upp på motståndar­nas planhalva.

– Vi spelar vidare med fyra mittfältar­e men har flyttat upp vår backlinje till mittlinjen. När vi har Angelica Karlsson med sin snabbhet så hinner hon ifatt de flesta bollarna som går förbi oss, säger René Nielsen.

Men trots bortalaget­s tidiga reducering svarade Ytterby upp på nytt. Emma Åkerström satte matchavgör­ande 4–2. Segern var lagets femte för säsongen och man tar därmed rygg på toppkvarte­tten Vallens IF, Lödöse Nygård, Orust FC och Trollhätta­n.

RENÉ NIELSEN, SOM är tillbaka som huvudträna­re för Bullaren efter en säsong i IFK Strömstad, var nöjd med spelarnas inställnin­g. I nästa omgång kommer serieledar­en Vallen till Kvännevi.

– Tyvärr bommar vi för många chanser mot Ytterby, men jag tycker att det är steg framåt för oss jämfört med tidigare matcher. Det är som natt och dag. Nu kommer Vallen, det blir en riktigt tuff match. Vi ska göra vårt bästa och sedan får vi se hur långt det räcker.

– Tjejerna är riktigt goa och det är mycket vilja i truppen. Jag tycker det är jättekul att vara tillbaka.

 ?? Bild: THOMAS BENNELIND ?? FRUSTRERAT. Bullarens tränare René Nielsen fick se sitt lag missa många klara målchanser mot Ytterby. (Arkivbild)
Bild: THOMAS BENNELIND FRUSTRERAT. Bullarens tränare René Nielsen fick se sitt lag missa många klara målchanser mot Ytterby. (Arkivbild)

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden