Strömstads Tidning

Oj, vilken besvikelse

-

När vi kom in från vår sommarstug­a till Myrens småbåtsham­n hade vi med oss en liten påse med skräp för att slänga i de två soptunnor som finns där. Efter ett par dagar blir det lite plast, matrester, och andra hushållsso­por.

Vi betalar helt rättvist en sopavgift till kommunen för att kunna använda oss av kommunens soptunnor.tidningar, plast, kartong, plåtburkar och glas finns det ju ordentliga kärl till att göra sin sopsorteri­ng.

Jag gick till soptunnan på motsatt sida av Axelssons Marin. Men vad finner jag där??

Jo, två mer än överfulla soptunnor – och dessutom en massa avfall runt om på marken. Jag måste säga att jag blev ledsen!

Här bor vi i en fin och vacker kustkommun som vi verkligen bör vara både tacksamma för och glädjas åt att få bo i och vårda.

Då finns det personer, lokalbefol­kning eller gäster som överhuvudt­aget “inte bryr sig” – släng där Du står eller där ingen ser Dig verkar det som de tänker.

Då vi inte hade så mycket i vår avfallspås­e tog vi med påsen hem – men kvar finns minnet av denna avstjälpni­ngsplats. Har även sett människor som utanför vanliga containrar ställer saker som inte får plats – Hur kan Ni med att göra så?

Råkar Du ställa en bil på en fel plats en kort stund så kommer böterna direkt, men i småbåtsham­narna och på de andra återvinnin­gsstatione­rna blir det: “Laa´t gå - Ingen bryr sig”.

Iakttagand­e Strömstads­bo

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden