Strömstads Tidning

Tunga besked för Grebbestad

Ulrik Karnströms tvingas sluta spela fotboll på grund av skada och Ahmed Abdultaofi­k får inte stanna i Sverige. Grebbestad­s trupp sargas inför fortsättni­ngen av serien.

- ERIK WEIEFORS

– Vi har haft det på känn och visste att det skulle komma en dom, säger Grebbestad­s sportchef Peter Svensson efter att man nåtts av beskedet från Migrations­verket att Ahmed Abdultaofi­k måste lämna landet.

Just före fotbollssä­songen drog igång i våras blev Ahmed Abdultaofi­k spelklar för Grebbestad. Då hade föreningen och spelaren gått igenom en lång process med Migrations­verket som till sist resulterad­e i ett arbetstill­stånd för att spela fotboll i division 1.

NU HAR ABDULTAOFI­K, som ursprungli­gen kommer från Nigeria, fått domen att han måste lämna Sverige. Den 18 juni upphör hans arbetstill­stånd och då har han fyra veckor på sig att lämna landet.

– Det finns inte så mycket som talar för att han får stanna längre och då måste han åka hem för att kunna söka igen, berättar Peter Svensson.

Föreningen hjälper just nu till med en överklagan som ska skickas in under veckan. Skulle den inte gå igenom eller förskjuta utvisnings­beslutet så är helgens bortamatch mot Ljungskile den sista som Ahmed Abdultaofi­k får spela med Grebbestad.

– Han trivs väldigt bra och vill gärna vara kvar. En underbar människa och en duktig spelare som det är tråkigt att tappa. Han är väldigt omtyckt i gruppen, berättar Peter Svensson.

26-åringen har vetat om utvisnings­beslutet i en vecka och hans lagkamrate­r informerad­es på måndagsträ­ningen.

– En svår situation och det känns inte bra. Jag har fortfarand­e en möjlighet att stanna om överklagan går igenom. Annars får jag åka tillbaka till Nigeria och ordna med rätt papper för att göra en ny

ansökan om arbetstill­stånd, säger Ahmed Abdultaofi­k.

Förhoppnin­gen är att kunna göra det under sommarens serieuppeh­åll och sedan kunna återvända till Sverige.

– Det är planen för att kunna spela vidare och avsluta säsongen med Grebbestad. Jag försöker vara positiv och tror att jag kommer tillbaka, säger Abdultaofi­k.

NÄSTA TUFFA BESKED till klubben lämnades av mittbacken Ulrik Karnström. Grebbestad­s Ulrik Karnström missade hela förra säsongen på grund av en knäskada. I vintras var han tillbaka i laget och fick speltid i början av säsongen. Mittbacken deltog i tre seriematch­er innan nya skadebekym­mer uppstod.

Hans knä höll inte riktigt för spel i division 1. Nu har han tagit beslutet att lägga av med satsningen på fotbollen i samråd med läkare. – Det är trist och jag har nog inte tagit det till mig ännu. Det känns konstigt och jag har inte riktigt landat, säger 26-åringen som varit i Grebbestad i över tio år.

Karnström har tidigare gjort två meniskoper­ationer i knäet som han själv beskriver som slitet. En magnetrönt­gen i våras visade skador på menisken och brosket. Det finns därmed en stor risk att spela vidare.

– Knäet är äldre än mig. Slitage och risken för stötar är stor och det finns inte mycket kvar av stötdämpni­ngen, förklarar han.

Nu väntar en paus från fotbollen och en plats på läktaren när Grebbestad spelar hemma på Siljevi. Om det blir något spel på lägre nivå eller en annan roll får framtiden utvisa.

Minnena är många från en lång tid i Grebbestad­s IF. Kliven uppåt i serierna kommer Ulrik Karnström alltid ha kvar.

– Två seriesegra­r i fyran och trean är roligt att ha varit med om.

I GREBBESTAD HAR Ulrik Karnström lämnat ett avtryck och kommer att saknas.

– Det känns bittert och tungt för oss. Han kom hit som 14-åring och har varit med hela vägen upp från division 4. Jag förstår att han inte vill äventyra något för framtiden och hoppas att få se honom inom fotbollen i något annat sammanhang framöver, säger Peter Svensson, sportchef i Grebbestad­s IF.

”Det känns bittert och tungt för oss. Ulrik kom hit som 14-åring och har varit med hela vägen upp från division 4.”

PETER SVENSSON Sportchef

 ??  ?? TVÅ AVBRÄCK. Grebbestad tappar två spelare ur truppen: Ahmed Abdultaofi­k och Ulrik Karnström.
TVÅ AVBRÄCK. Grebbestad tappar två spelare ur truppen: Ahmed Abdultaofi­k och Ulrik Karnström.
 ?? Bild: JAN SVENSSON ??
Bild: JAN SVENSSON

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden