Strömstads Tidning

Doris och Nolhôtten på boksläpp

Skriver man en bok ska man slå på trumman så det hörs. Det vet bland andra Mikael Nabrink, förläggare i Strömstad. Så han såg till att det blev releasefes­t för Bengt Wedins färska bok, som vi skrev om häromdagen.

- MARITA ADAMSSON 0526-624 02 marita.adamsson@stnb.se

Så kom det sig att det nya kulturhuse­t i tisdags kväll fick pröva hur det är att fungera för parallella evenemang.

I Stora Salen var det mingel och boksläppsf­est. I Svarte Daniel högskolein­formation. Det gick bra. ”Leffe” Gunnarsson, alias Nolhôtten, välkomnade på både svenska och nolhôtt och läste en liten dikt till kvällens författare.

LUGNET BRÖTS AV allas vår Doris, som intog scenen med sin berättelse om samme författare­s eskapader tillsamman­s med henne. Det behöver väl knappast sägas att Helen Mattssons tant, numera en institutio­n i scen-strömstad, väckte en del förnöjelse.

Men sedan hon rasslat ner från scenen med Dra-maten och allt återtog Leif Gunnarsson befälet för författari­ntervju. Också han lade tonvikt på humor, med vitsar och småprat om både skrivandet i sig och livet i stort.

– Boken spänner över 140 år. Hur kan du minnas så långt tillbaka, undrade Leffe.

INTRESSANT FRÅGA, EFTERSOM författare­n själv bara levt under ungefär halva den tiden.

– Det jag inte minns har jag kollat upp. Jag levde med min morfar under 25 år. Han har berättat mycket, förklarade Bengt Wedin, som tar avstamp i morfars, farfars och farmors födelseår 1876 när han skriver sin biografi.

Minglet på golvet innan Leffe äskat tystnad var förväntans­fullt, förmodlige­n både inför vad som skulle ske på scenen och inför den nya boken.

Familj, vänner och samarbetsp­artners av olika slagmötte upp och fick givetvis också chans att köpa ett exemplar av den nya boken. Det är ju inte minst det releasefes­ter går ut på.

 ?? Bild: MARITA ADAMSSON ?? MONOLOG. Doris, Helen Mattsson, gör egna avslöjande­n om kvällens huvudperso­n.
Bild: MARITA ADAMSSON MONOLOG. Doris, Helen Mattsson, gör egna avslöjande­n om kvällens huvudperso­n.
 ?? Bild: MARITA ADAMSSON ?? SAMTAL. Leif ”Leffe” Gunnarsson, Nolhôtten, intervjuar den nybakade författare­n Bengt Wedin.
Bild: MARITA ADAMSSON SAMTAL. Leif ”Leffe” Gunnarsson, Nolhôtten, intervjuar den nybakade författare­n Bengt Wedin.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden