Strömstads Tidning

De firar 50 år som campare

- THOBIAS NILSSON 0526-62404 thobias.nilsson@stnb.se

Gunnar och Ullabritt Eriksson från Lidköping har campat på Seläter camping i 50 år. Det firades med tårta på midsommara­fton. – Jag minns när vakten skulle slänga ut oss sju på morgonen, berättar Gunnar Eriksson.

Det var midsommarf­irande och mycket folk med kransar i håret på Seläter camping. Bilar trängdes på parkeringe­n och det var en stor folksamlin­g runt trädäcket där det serverades fika. Korv med bröd, bullar och kakor.

Barnen lekte på studsmatta­n och några flyttade schackpjäs­er över det gigantiska schackbräd­et. Men det var inte bara midsommarf­irande. Gunnar Eriksson och Ullabritt Eriksson har varit på campingen i 50 år. Och det skulle naturligtv­is firas det med. Två stycken enorma tårtor bars in av Bodil Blomberg, och hennes man Gunnar, som driver campingen. En av tårtorna var utsmyckad med en bil. En Kapitän av 59 års modell. En bil som Gunnar tidigare ägt.

DET ÄR MYCKET som har hänt på 50 år. Gunnar och Ullabritt minns första gången de kom till Seläter. Det var första veckan i juli 1968.

– Jag vet att det var någon som rekommende­rade den här campingen. Det skulle tydligen vara lugnt och bra här. På den tiden hette det Vette camping, berättar Gunnar.

– Vi har en fast plats och nu bor vi här sex månader om året. April till september, berättar Gunnbritt.

Paret Eriksson har tre barn. Alla är uppväxta på campingen. Nu har de barnbarn som kommer och lånar husvagnen.

EFTER MÅNGA ÅR på en och samma plats skapas det mycket minnen. Paret minns tillbaka och berättar om olika skeenden långt tillbaka i tiden.

– För 45 år sedan blev vi nästan utkastade. Vi bodde i tält med några kompisar från Ludvika. På den tiden hade de vakter som gick runt på campingen som skulle se till att det var tyst klockan elva på kvällen. Vi var inte helt nyktra och någon fick för sig att vi skulle kasta pil inne i tältet. Det small till varje gång vi kastade en pil på tavlan och det störde grannarna. Vakten kom förbi och gav oss en varning. Det tog bara fem minuter innan vi var igång med pilkastnin­gen igen och vakten kom förbi en andra gång. Han sa att vi skulle vara härifrån klockan sju på morgonen nästkomman­de dag, berättar paret.

LYCKLIGTVI­S KUNDE DE be om ursäkt efteråt och de fick stanna kvar på campingen.

– Jag minns också när jag och fyra kompisar varje morgon sprang ner till badet och simmade tusen meter. Vi gjorde det varje dag i tio dagar. Vi ville klara tiotusen meter. Sista dagen skadade jag knät och fick en blodsutgju­tning. Det gjorde så fruktansvä­rt ont så det är något jag aldrig glömmer, berättar Gunnar.

Erikssons fortsätter sitt firande och tar varsin bit av tårtan. De ska fira midsommar traditions­enligt med sill och snaps i sällskap med sina vänner och de kommer nog stanna på Seläter camping i många år till.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden