Strömstads Tidning

Sekunder från svensk skräll

- THOBIAS NILSSON 0526-62404 thobias.nilsson@stnb.se

passningar mot Sveriges 7.

Emil Forsberg fick det första friläget för Sverige och det vibrerade i lokalen. Tre män uppe på balkongen började skandera ”Vi är svenska fans allihopa” och fotbollssu­pportrarna nere på golvet sjöng med. Stämningen var på topp.

TYSKLAND FICK MER och mer chanser och de började ta över matchen. Men sen fick Marcus Berg ett friläge genom en passning av Viktor Claesson och han tog med sig bollen över halva plan. Han förlorade bollen precis framför Tysklands målvakt Manuel Neuer när han blev tacklad av Jerome Boateng och publiken på Skagerack skrek med gemensam stämma ”straff!”. Men så blev det inte och spelet rullade vidare.

En kvart senare hände det mirakulösa som alla hoppats på. Viktor Claesson stod återigen för en perfekt framspelad boll till Ola Toivonen. Toivonen tar ner bollen på bröstet och lobbade den i mål. Det blev en öronbedöva­nde volymhöjni­ng inne på Skagerack och folket hoppade upp från sina stolar för att krama närmsta granne. I varje repris av målet så jublades det lika mycket. 1-0 till Sverige och vi var för tillfället klara för åttondelsf­inal.

OLAF MORKESETH OCH Nohemy Garzon från Norge satt sig ner och vilade benen i halvtidspa­usen.

– Vi är här för att heja fram Sverige. Vi har även en tysk i vårt sällskap och han är inte jättenöjd just nu, säger Nohemy Garzon.

Den andra halvleken drog igång och folket återgick till storbildss­kärmen för att sedan bevittna Tysklands första mål. Marco Reus får tag i bollen i Sveriges straffområ­de och får in bollen i mål. Jublet i första halvlek byttes ut mot besvikna miner.

Det stod 1-1 i matchen och Sverige stod fortfarand­e för en otrolig insats mot de regerande mästarna. Men i slutminute­n fick tyskarna ett frisparksl­äge och Toni Kroos kunde vrida in bollen på ett mästerligt sätt. Matchen slutade med förlust.

Fotbollsgä­sterna fick lämna lokalen besvikna och nu är det bara att hoppas på ett enat Sverige mot Mexiko i morgon onsdag.

 ?? Bild: THOBIAS NILSSON ?? STORBILDSS­KÄRM. Kulturhuse­t Skagerack visade Vm-matchen mellan Sverige och Tyskland.
Bild: THOBIAS NILSSON STORBILDSS­KÄRM. Kulturhuse­t Skagerack visade Vm-matchen mellan Sverige och Tyskland.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden