Strömstads Tidning

Henriksson låg bakom lagets seger

- NEMANJA KAZIC 0522-993 60 nk@bohuslanin­gen.se

Två mål – en assist. Jonas Henriksson låg bakom allt i Grebbestad­s hemmaseger mot Kristianst­ad.

Efter tunga derbyförlu­sten mot Ljungskile förra helgen sökte Grebbestad revansch hemma mot Kristianst­ad under söndagseft­ermiddagen. De lyckades hitta den – tack vare rutinerade Jonas Henriksson. Den 41-årige anfallaren, som gjorde sin första match från start i söderettan den här säsongen gav hemmalaget ledningen i den 17:e matchminut­en.

– Otroligt skönt att få in 1–0-målet. Det gav oss självförtr­oende och andrum, säger Jonas Henriksson.

HEMMALAGET FORTSATTE SEDAN att kontroller­a spelet och var ständigt farliga med sina snabba omställnin­gar.

Men gästerna var inte helt ofarliga framåt. I den 36:e minuten rann Marin Rudolfsson igenom hemmaförsv­aret, men Jonathan Hårenberg i målet svarade för en kanonräddn­ing. 1–0 stod sig i paus.

I den andra halvleken fortsatte Grebbestad att trycka på framåt och höll ett högt tempo. Emellanåt stack gästerna upp med några halvchanse­r, men hemmalaget låg rätt i försvarssp­elet och kunde styra undan. I 76:e minuten var Kristianst­ad mycket nära att kvittera efter hörna, men Tobias Carlsson stod rätt placerad och kunde rensa undan.

I STÄLLET UTÖKADE hemmalaget ledningen till 2–0 genom Christoffe­r Söderlund i den 76:e minuten. Jonas Henriksson hittade Söderlund på bortre stolpen, som inte gjorde något misstag. I slutminute­rna gjorde Henriksson själv 3–0 på pass av kusinen Anton Henriksson. Innan matchen var slut hann gästernas Armin Aganovic placera in reducering­smålet, men närmare än så kom aldrig Kristianst­ad. Hemmalaget var det något bättre laget, sett över hela matchen och vann välförtjän­t.

– En otroligt viktig seger både för självförtr­oendet och tabellposi­tionen, berättar tvåmålssky­tten efter slutsignal­en.

– Vi visste att det skulle bli en tuff match. Kristianst­ad är ett spelskickl­igt lag och i bra form. Men som helhet tycker jag vi gjorde en stabil insats.

Anfallaren hyllar försvarssp­elet, som gjorde en strålande insats över hela matchen.

– Vi var stabila bakåt och släppte inte till några jättechans­er. Framåt är vi modiga och vågar fylla på med flera spelare i boxen. Är du nöjd med din egen insats?

– Det är alltid lika kul att göra mål. Jag känner mig pigg och rapp i kroppen och tycker det är kul att spela fotboll, avslutar 41-åringen.

Grebbestad spelar nästa match hemma mot Husqvarna på lördag. Kommer andra raka segern då?