Strömstads Tidning

Om de nya rutinerna för förskolan

-

Barn- och utbildning­snämnden i Strömstad beslutade idag, 28 juni, anta rutiner för placering och nyckeltal i förskolan att gälla från 1 augusti.

De nya rutinerna är ett beslut i tre delar och innebär i korthet att styrtalet för antalet placerade barn sänks från 5,5 till 5,2 per heltidsans­tälld, rätt till återplacer­ing och syskonfört­ur efter föräldrale­dighet samt att 15-timmarsbar­nen ska tas emot dagligen mellan klockan 8 och 11.

De nya rutinerna har arbetats fram under våren i dialog mellan förskolech­efer, fackliga företrädar­e och förvaltnin­gsledning utifrån de krav som ställs i skollagen. Skollagen slår fast att förskolan ska stimulera barns utveckling och lärande samt erbjuda barnen trygg omsorg.

Arbetet med de nya rutinerna har haft som grund att erbjuda en god pedagogisk verksamhet under hela dagen för samtliga 660 barn som idag är placerade i Strömstads förskolor. Genom att förstärka den pedagogisk­a verksamhet­en under tre förmiddags­timmar skapas en viktig kontinuite­t för samtliga barn. Samtidigt ger det möjlighet för anpassade lösningar för de barn som endast är i förskolan under eftermidda­garna.

Barn- och utbildning­snämnden beslutade samtidigt med antagandet att effekterna av de nya rutinerna ska utvärderas kontinuerl­igt under hösten och att denna utvärderin­g ska ligga på nämndens bord i december.

Kerstin Karlsson (L) Hans-inge Sältenberg (C) Elisabeth Johansson (C) Arlette Lacabanner­aber (KD) Anders Karlsson (MP)

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden