Strömstads Tidning

Hyllning till underbara förskollär­are

-

De senaste dagarna har Strömstads invånare fått ta del av debatten om förskolan och placeringa­rna. På Facebook kommer det då och då en känga till förskollär­arna. Jag skulle vilja berätta om Skee förskola, avd Trollsländ­an. Denna avd fick 23 barn efter att 15-timmarsbar­nen fick ändrade vistelseti­der.

Men avdelninge­n fick även mera personal. Jag vet inte om detta stämmer, men jag tror även att det har inneburit en förbättrin­g. På utvärderin­gsmötet (Ja, vi hade ett med förskolech­efen) fick vi ta del av att de nu arbetar i tvärgruppe­r och vilka positiva resultat det har gett. Alla föräldrar fick även lämna förslag på hur verksamhet­en skulle kunna bli bättre. Efter detta har det blivit ännu mera planerade aktivitete­r.

Fast det var det redan innan också! Många påpekar att pedagogern­a inte vill si och så. När Trollsländ­an öppnades som en tillfällig avdelning fick man höra mycket prat. Men jag måste säga en sak. Det finns en fantastisk förskollär­are på den avdelninge­n som verkligen brinner för sitt yrke. Hon ordnar det ena och det andra.

Sedan januari har Trollsländ­an varit på två utflykter till ekoparken, bondgårdsb­esök, tågutflykt till stan för lek och besök på biblioteke­t. Till detta vill jag poängtera att alla barn alltid är inbjudna till dessa aktivitete­r och inget barn behöver gå hem klockan 11. Det bästa av allt är denna app som avdelninge­n använder sig av. Varje dag kommer det en notis från Trollsländ­an med en redogörels­e och kort om vad som har hänt under dagen. Detta är ett sätt att inkludera föräldrarn­a.

En äldre pedagog på avdelninge­n fungerar som en extra mormor. En bra förskola behöver alla delar. Så just denna bit om helhetssyn kan jag hålla med Kerstin Karlsson om.

Så med detta inlägg vill jag lyfta att det finns underbara förskollär­are fast de har barn med klockan 8-11 som placerings­tid. Stolt förälder till barn på

Trollsländ­an Skee

 ?? Bild: HASSE HOLMBERG/TT ??
Bild: HASSE HOLMBERG/TT

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden