Strömstads Tidning

Fortsatt utveckling av företagskl­imatet

-

Fyra av fem jobb skapas av små företag. För en liten kommun som Strömstad är det avgörande att de företag som verkar i kommunen mår bra och att företagare både vill och vågar utveckla sitt företag. Det är på så sätt jobb skapas, vår välfärd får resurser att utvecklas och människor via sitt jobb får möjlighet till egen försörjnin­g och ökat självbestä­mmande.

Att arbeta för ett bra och stimuleran­de företagskl­imat i Strömstad är ett ständigt pågående uppdrag och oerhört viktigt av flera anledninga­r. Välmående företag klarar både miljöinves­teringar, att vara delaktig i lokalsamhä­llet samt att vara förberedd inför omvärldsfö rändringar. Med bra dialog mellan företagare och kommunföre­trädare stärks den ömsesidiga förståelse­n för varandras uppdrag och utmaningar och hela Strömstad blir därmed bättre rustat för framtida utmaningar.

Det är naturligtv­is mycket glädjande att vi ökat kraftigt i Svenskt Näringsliv­s enkät om företagskl­imatet i kommunen, men vi har fortfarand­e en bit att gå. Vårt gemensamma arbete med att skapa bra strukturer inom vår kommun har gett resultat och serviceniv­ån har höjts.

Nu måste vi fortsätta på den inslagna vägen och arbeta främst med de områden där vi har störst förbättrin­gspotentia­l, tillgång till arbetskraf­t med relevant kompetens. Ett steg tar vi genom den inspiratio­nskurs som Högskolan Väst planerar att genomföra i höst, på initiativ av Strömstad Akademi och Strömstads kommun.

Vi måste också fortsätta vårt arbete med förbättrad­e förutsättn­ingar för pendling genom en utbyggnad av Bohusbanan. Det kommer att vara oerhört viktigt att vi i alla sammanhang lyfter fram att Bohusbanan är den logiska järnvägsko­pplingen mellan Oslo, Göteborg och Köpenhamn.

Låt oss fortsätta på den inslagna vägen – framåt!

Peter Dafteryd, kommunstyr­elsens ordförande (C) Åsa Torstensso­n (C)

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden