Strömstads Tidning

Man gripen för rå misshandel av tonårsflic­ka

- CHARLOTTE SKYLLBORG

Tonårsflic­kan befann sig på en fest på Nordkoster när en man i 50-årsåldern misshandla­de henne med en hammare. Larmet kom till SOS strax före midnatt, och på grund av avståndet till Nordkoster från fastlandet tog det en stund innan hjälpen kom.

Klockan 22.56 på onsdagskvä­llen fick SOS larm om att en ung flicka misshandla­ts svårt på Nordkoster. Eftersom det är en bra bit att åka till Nordkoster fick flera räddningsi­nstanser samarbeta.

POLIS OCH AMBULANS larmades ut, det gjorde även Sjöräddnin­gssällskap­et från Strömstad, frivilligb­randkåren samt Kustbevakn­ingen.

Enligt polisen fick patrullen som larmades till platsen åka med Kustbevakn­ingen och kunde snabbt vara på plats.

– Jag vet att det var krångel med att få ut alla till Nordkoster, det krävdes ju en del båtar till det, säger Per-erik Vister, jourhavand­e förundersö­kningsleda­re vid polisen i Uddevalla.

VÄL PÅ PLATS kunde räddningsp­ersonalen ta hand om den unga tonårsflic­kan, som blödde och var skadad i bland annat ansiktet.

Ambulanspe­rsonalen tog hand om henne och fick skjuts till fastlandet, där hon fördes till sjukhus i Norge.

– Det här handlar om en grov misshandel. Flickan var skadad, men jag vet inte alls vilken typ av skador hon fick eller hur allvarligt läget är för henne nu, säger Pererik Vister.

Bakgrunden till varför mannen, som är född 1969, började misshandla tonårsflic­kan med bland annat en hammare är inte känd.

– Både tjejen och den här mannen kommer från Norge. De ska inte ha någon form av relation till varandra utan ska ha befunnit sig på samma festlighet vid samma tillfälle. Det är väl egentligen det som jag vet i nuläget, säger Per-erik Vister.

MANNEN GREPS PÅ plats och fördes till polishuset i Uddevalla. Där är han anhållen och ärendet utreds med snabb handläggni­ng av en jouråklaga­re.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden