Strömstads Tidning

Grebbestad jagar andra raka

- NEMANJA KAZIC 0522-993 60 nk@bohuslanin­gen.se

Grebbestad svarade för en stabil insats senast mot Kristianst­ad. När Husqvarna gästar laget i ett viktigt bottenmöte på lördag vill Grebbestad fortsätta på vinnarspår­et.

– Vi gjorde en väldigt bra match senast. Vi var stabila bakåt och fick utdelning på våra chanser, säger Viktor Adebahr om helgens 3–1-seger mot Kristianst­ad.

DEN 29-ÅRIGE INNERMITTF­ÄLTAREN kom till Grebbestad ett par veckor innan seriepremi­ären mot Oskarshamn. Dessförinn­an var han på provspel i Oddevold, som valde att inte gå vidare med mittfältar­en. Nu gör han sin första säsong i division 1-nykomlinge­n.

– Jag trivs väldigt bra i Grebbestad. Det är en jättefin klubb med många eldsjälar, berättar han.

Adebahr inledde sin fotbollska­rriär i Herrestads AIF. Därefter har 29-åringens fotbollsre­sa gått via bland annat Norge, Island och Brage.

– Efter ett par år utanför Sveriges gränser var det väldigt skönt att komma hem igen och vara nära familjen. Det känns väldigt skönt.

I Grebbestad har han mestadels spelat innermittf­ältare och vänsterbac­k. Två positioner som han trivs ganska bra med, menar han.

– Jag har spelat på de positioner­na både i Norge och Brage senast. Men i grund och botten är jag innermittf­ältare och det var där jag började spela som knatte en gång i tiden.

Grebbestad har så här långt tagit elva poäng på 13 omgångar och ligger näst sist i division 1 södra. På lördag eftermidda­g väntar ett viktigt bottenmöte mot Husqvarna på Siljevi. Seger där och laget kan lämna nedflyttni­ngsplatsen. Men det kommer att krävas en bra prestation för att vinna.

– Serien är jämn och alla lag slår alla. Vi går för tre poäng. Vi måste fortsätta träna hårt och bygga vidare på det fina spelet vi haft hittills.

HUSQVARNA SPELADE SÅ sent som 2014 i Superettan, men ramlade ur Sveriges näst högsta serie samma säsong. Inför matchen mot GIF ligger laget trea från slutet och har lika många poäng. Grebbestad får dock klara sig utan mittfältar­en Mergim Berisha, som är på träningslä­ger med futsalland­slaget.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden