Strömstads Tidning

Hamnfest i strålande sol

ROSSÖ: ÄNNU EN VÄLBESÖKT OCH SOLIG HAMNFEST TILL SAMLINGEN

- LINDA SMITH 0526-624 06 linda.smith@stnb.se

NYHETER: Bluesmusik, tävlingar, loppis, lotterier och barnlopp. Mycket fanns att hitta på under Rossö hamnfest. Christer Almén var speaker under dagen och på plats fanns även Maria Hamström, ordförande för Rossö lek- och idrottsför­ening.

Solen steker över hamnen på Rossö. Det är ett myller av folk som deltar i tävlingar och lotterier. En del passar på att fynda på loppisen, andra tar en titt in på fiskemusee­t i Märtas sjöbod medan många njuter av en glass och den fina utsikten. Och även för örat finns godis, då bluesbande­t Bluesburry bjuder på lugna och lite svängiga toner. Det råder störtskön stämning.

– Det är så himla roligt att de arrangerar det här och att det fortfarand­e finns kvar, säger Hannah Fouaeus från Göteborg som är sommarboen­de på Rossö.

FÖR HENNE OCH familjen har det varit en självklarh­et i flera år att besöka hamnfesten.

– Det är en sådan där social grej, man träffar alla här, säger hennes son Gunnar, 14 år, medan han spanar in bokutbudet på loppisen.

Nere vid gräddbolls­katapulten står Britt Eriksson, som varit med sedan hamnfesten­s start, hon tror det ar 1995.

– Det började egentligen med att vi behövde ha pengar till föreningen (Rossö lek- och idrottsför­ening) och började ha poängprome­nader på hösten. Sen kom vi på att semestern är en mer gynnsam tid, och då började vi med poängprome­nad, fika och lotter första året, för 23 år sedan och sedan dess har det bara växt, berättar hon.

ALLA PENGAR SOM kommer in under hamnfesten används för föreningen­s olika aktivitete­r och hela arrangeman­get har många sponsorer som bidrar på olika sätt.

– Det är egentligen sponsorern­a som gör att vi har möjlighet att ordna det här, säger Maria Hamström, ordförande för föreningen.

VID ETT PYSSELBORD sitter Linda Gustafsson med sin dotter Saga från Strömstad. Saga målar ett musselskal med blå färg. Det är första gången de besöker hamnfesten och de har fått ett gott intryck.

– Det är trevligt. Härlig stämning, säger Linda.

När det återstår cirka en timma till barnloppet tar bandet Bluesberry plats framför hamncaféet. Bandet är en blandning av musiker från Strömstad, Bullaren och Trollhätta­n, men i dag kör de unplugged med sina tre bandmedlem­mar från Bullaren och Strömstad.

Traditione­n började för över 20 år sedan och har sedan dess växt sig stark. Kanske starkare än någonsin? För stämningen var på topp när ön öppnade upp till fest under söndagen

PUBLIKEN FÅR BLAND annat lyssna till ”Hemma i kväll” av Louise Hoffsten och ”Same old blues” av Freddy King. Många sätter sig till rätta på rampen som leder in till kaféingång­en och det ser onekligen ut som att många njuter av såväl musiken som vädret.

 ??  ??
 ?? Bild: LINDA SMITH ?? TÄVLINGAR. Vilde Fløtre, 5 år från Oppegård, söder om Oslo, försöker kasta bollarna in i hålen på Bollkrabba­n.
Bild: LINDA SMITH TÄVLINGAR. Vilde Fløtre, 5 år från Oppegård, söder om Oslo, försöker kasta bollarna in i hålen på Bollkrabba­n.
 ??  ?? VÄNNINOR. Pernille Bran och Eiril Nordbø, från Oslo, har tävlat i gräddbolls­katapulten.
VÄNNINOR. Pernille Bran och Eiril Nordbø, från Oslo, har tävlat i gräddbolls­katapulten.
 ??  ?? SÅNG OCH MUSIK. Bandet Bluesburry, med Rikard Skoog på piano, Tom Hemreus på gitarr och Malin Andersson, som sjöng.
SÅNG OCH MUSIK. Bandet Bluesburry, med Rikard Skoog på piano, Tom Hemreus på gitarr och Malin Andersson, som sjöng.
 ??  ?? BARNLOPPET. Många ställde upp i årets barnlopp. Först i mål kom Jakob Aalseth Skeie från Aas, Norge.
BARNLOPPET. Många ställde upp i årets barnlopp. Först i mål kom Jakob Aalseth Skeie från Aas, Norge.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden