Strömstads Tidning

Svettig gränsjakt på

ORIENTERIN­G: GRÄNSJAKTE­N LOCKADE NÄRMARE 450 DELTAGARE

-

Ute på fältet vid Tjärndalen har folk slagit läger med picknickst­olar, tält och stora ryggsäckar. Många av deltagarna har rest en bra bit för att vara med, bland annat från Gävle, Jönköping, Karlstad, Göteborg och Moss i Norge. Men deltagare finns även från närliggand­e klubbar som Kville, Ed och Halden.

I ett av lägren sitter familjen Holm Nedrebø från Moss. Alla fyra i familjen ska delta i någon form. Men familjen är inte de enda från samma klubb, totalt är de 17 deltagare från OK Moss.

– Vi tycker om systemet att man får se kartorna för motionskla­ssen innan och kan välja en som man tror passar. Så är det inte i Norge, berättar Tonje Holm.

Det är Idefjorden­s SK som arrangerar tävlingen och det engagerar mellan 50 och 70 funktionär­er. Göran Olsson, som är banläggare och kartritare för tävlingen, berättar att det troligen är ett av de bättre åren sett till antalet deltagare. Han gissar att det till stor del är vädrets förtjänst.

– Vi har ju haft 100 efteranmäl­ningar och hade det regnat dagarna innan så hade det nog bara varit hälften, säger han.

Solen stekte över Tjärndalen när Gränsjakte­n arrangerad­es för tolfte året. Totalt fanns 340 tävlande i elitklasse­rna på plats och 100 deltagare i de öppna motionskla­sserna.

UNDER HELGEN FINNS ett antal slingor att välja mellan för motionskla­ssen. Själva Gränsjakte­n är en tvådagarst­ävling uppdelad i en medeldista­nsbana på lördagen, 5,1 kilometer för herrarna och 3,9 för damerna och en långdistan­sbana under söndagen, 8,5 kilometer res-

 ??  ?? HERRTOPPEN. Johan Högstrand, IFK Göteborg Orienterin­g, Niklas Aldén, OK Linné, och Thomas Natvig, Årstad Halden SK, jämför hur de sprungit.
HERRTOPPEN. Johan Högstrand, IFK Göteborg Orienterin­g, Niklas Aldén, OK Linné, och Thomas Natvig, Årstad Halden SK, jämför hur de sprungit.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden