Strömstads Tidning

Från Kjell Kraghe till Aviici ombord

- MARITA ADAMSSON 0526-624 02 marita.adamsson@stnb.se

Har man en fiskhandla­re med servering, som därtill är showarrang­ör, en båt, en intressera­d skeppare samt musiker som vill till sjöss – vad gör man då?

Svar: Skapar en kryssning med underhålln­ing.

Strömstads nöjespappa Ulf Karle jobbar på Laholmens Fisk och har Kosterbåta­rna ett par famnar bort. Håkan Eriksson har skaffat ytterligar­e en båt till sin flotta och har kapacitet ledig för Kosterfjor­d. Victoria Erixon-tyft har dragspel och röst, Linus Fouganthin gitarr och röst.

Nu slår de samman detta och kör en kväll i veckan under juli kryssning under Svinesunds­broarna.

– Vi välkomnar gästerna när de går ombord med en gånglåt. Sedan blir det musik från Kjell Kraghe till Aviici, säger Victoria Erixon-tyft. – Och, förstås, Kostervals­en. Musik från gränsen är ett inslag. Med Kjell Kraghes tillstånd kommer de till exempel att framföra hans starka text Gränsbarn, om pojken från Sverige som mötte en jämnårig som genomlevt ockupation­stiden i Norge, till musik av den danska folkvisan Det var en lørdag aften.

Allsång utlovas också, men även tystare stunder när passagerar­na får chans att njuta av kustens och fjordens skönhet.

Skepparen kommer att informera om såväl hav som svensk-norsk historia under turens gång. Under broarna är det till exempel stark tidvattens­tröm. – Prickarna står och svänger, Det finns som bekant också ett och annat dramatiskt ur historien att förtälja från gränsvattn­en mellan Strömstad och Halden.

– Man får gallra. Det finns mycket historia, säger Håkan Eriksson.

”Vi välkomnar gästerna när de går ombord med en gånglåt. ”

VICTORIA ERIXON-TYFT

 ?? Bild: MARITA ADAMSSON ?? UNDER BROARNA. Håkan Eriksson, skeppare och Ulf Karle, nöjespappa bjuder till kryssning tillsamman­s med musikerna Victoria Erixon-tyft och Linus Fouganthin.
Bild: MARITA ADAMSSON UNDER BROARNA. Håkan Eriksson, skeppare och Ulf Karle, nöjespappa bjuder till kryssning tillsamman­s med musikerna Victoria Erixon-tyft och Linus Fouganthin.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden