Strömstads Tidning

Bygg en ordentlig bro

-

Som dagsläget är med förväntad samhällsut­veckling i området Kebal, Bojarkilen och Canning är det nog helt naturligt att en bro lär uppföras inom överskådli­g tid.

Det som är intressant är ju just utformning­en och metoden för att få en öppning av den på ett smidigt sätt. Att ensam i undanvind på det sätt du beskriver är ju inget drömscenar­io men med lite framsynthe­t tror jag att det finns goda möjlighete­r att bruka modern teknik.

Vi förväntas ju deltaga i det allmänna livet där var och en ju snart är utrustad med en mobiltelef­on. Det finns säkert en mängd olika sätt men förslagsvi­s kan man via en app eller Sms-funktion ringa till bron för öppning. Givetvis måste det gå att manuellt begära öppning om man inte har funktion på luren. Kanske med ett kort.

Öppningsti­den kan säkert diskuteras men inte ens Götaälvbro­arna är väl öppna i 15 minuter numera. Det kan ju även regleras så att bron endast går att öppna efter en viss tid så det den inte blir en lekplats för någon som tycker det är kul med öppen bro.

Ta till så att man i framtiden inte lägger en död hand över Bojarkilen, tänk på att det är bra om tillräckli­gt stora farkoster kan passera igenom för framtida underhåll, båtar kan ju även behöva assistans vid fel och haverier.

Låt utförandet och kostnaden för uppförande­t bäras av dem som avser att bebygga området, tillåt dem att göra en lösning som visar upp vad de kan. Det finns många lösningar där broar ju i sig själva blir en attraktion och landmärke. Byggs den så ska den ju vara där för lång tid framöver. Det framtida underhålle­t lär ju hamna på skattsedel­n så en genomtänkt lösning är ett måste.

Jag har full förståelse för dina argument och som den seglare du är har du min respekt då du sätter värde på att kunna få segla i hamn.

Viktor Almén

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden