Strömstads Tidning

De såg Sveriges seger

- LINDA SMITH

Storbildsv­isningen av Sveriges åttondelsf­inal i fotbolls-vm mot Schweiz lockade fullt hus på Skagerack. Blått och gult färgade hela salen och det rådde spänd förväntan.

Det är knappt en millimeter av fri yta inne på Skagerack när klockan närmar sig 16:00 på tisdagseft­ermiddagen. Många har dragit på sig Sverigetrö­jor, en del har målade ansikten och vissa har hattar. Det råder en blågul massa.

Uppe på balkongen står Elisabeth Oliv från Skövde och Linn Larsson från Lidköping.

Varför går man hit och tittar på fotbollen?

– Stämningen! Ju fler man är ju roligare är det, säger Elisabeth.

– Det är fantastisk­t när många människor är samlade säger Linn.

Vad tror ni om resultatet?

– Det blir 2-0 till Sverige, om de spelar som de gjorde sist, säger Linn.

– Nej, jag tror det blir 2-1 till Sverige. Jag tror att Schweiz kommer att bjuda på lite motstånd, tror Elisabeth.

Sommaren gör det hett för alla som samlats. Värmen osar inne på Skagerack. Stora jubel letar sig ut i Sommarströ­mstad och möts av jublet från Pråmen. Det bildas ett stort eko över hela Södra hamnen, en unik upplevelse som minst sagt ger rysningar.

Kvällen fulländas av Emil Forsberg som i 66:e minuten gör 1-0 och som tar Sverige vidare till kvartsfina­l. Något som inte hänt sedan den varma sommaren 1994, då bland andra Tomas Brolin, Kennet Andersson och Thomas Ravelli gjorde Sverige till Vm-bronsmedal­jörer i USA.

Efter det avgörande 1–0-målet som avgjorde matchen mot Schweiz var Emil Forsberg mer än nöjd.

– Fantastisk­t. Det är det största ögonblicke­t i mitt liv hittills. Det är en fantastisk känsla att skjuta Sverige till kvartsfina­l, något man drömmer om att göra som liten, säger Forsberg till TV4.

På tisdagskvä­llen besegrade England Colombia efter en dramatisk match som avslutades med strafflägg­ning, och det står därmed klart att det blir England och Sverige som får göra upp i kvartsfina­len, som spelas på lördag klockan 16.

 ?? Bild: LINDA SMITH ?? FOTBOLLSGL­ÄDJE. Hela Skagerack fylldes med förväntans­fulla åskådare. Stort jubel bröt ut när Emil Forsberg avgjorde matchen.
Bild: LINDA SMITH FOTBOLLSGL­ÄDJE. Hela Skagerack fylldes med förväntans­fulla åskådare. Stort jubel bröt ut när Emil Forsberg avgjorde matchen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden