Strömstads Tidning

Kallar till möte om förskolan

- LINDA SMITH

Beslutet att införa fasta tider på förskolan för 15-timmarsbar­nen är taget och protestgru­ppen på Facebook är upprörda över hur ärendet hanterats. Därför bjuder de in allmänhet och politiker till ett öppet möte på söndagen.

Missnöjet handlar delvis om att de är emot beslutet att ha fasta tider, tre timmar om dagen, för 15-timmarsbar­nen på förskolan. Åsa Hammarströ­m, en av grundarna till protestgru­ppen, anser att alla förskolor borde tillpassa en individuel­l placering för 15-timmarsbar­nen.

Men missnöjet handlar även om hur genomföran­det gått till.

Åsa Hammarströ­m har uppgifter som hon menar tyder på att beslutet enbart grundades på en tjänsteskr­ivelse och en muntlig redogörels­e för hur det har fungerat på de fem förskolor som redan infört systemet.

ENLIGT HAMMARSTRÖ­M HAR ingen av de som är med i gruppen varit med på något föräldramö­te och heller inget utvärderin­gsmöte.

– Vissa pedagoger fick veta om beslutet via sociala medier. De hade inte fått någon informatio­n ifrån sin egen ledning innan det genomförde­s.

Hon berättar att det dykt upp kommentare­r om att de angriper pedagogern­a, som hon avfärdar helt.

– Vi har aldrig haft som avsikt att angripa pedagogern­a, de gör ett fantastisk­t jobb, säger Åsa Hammarströ­m.

TVÄRTOM ÄR HON orolig för att det kommer bli än mer arbete för pedagogern­a om alla barn ska räknas som en plats, då barn med olika funktionsv­arianter ska räknas som två platser.

– Det innebär att det blir en högre belastning för pedagogern­a som måste söka extra stöd, och det är säkert bara halvårsvis eller terminsvis.

Mötet ska hållas i Skee klubbhus och alla medlemmar i Facebooksi­dan ”3 h - Nej tack” är inbjudna.

– Jag vet också att det är flera politiker som kommer.

Mer informatio­n om mötet finns på protestgru­ppens Facebooksi­da.

 ?? Bild: LINDA SMITH ?? MISSNÖJD ÖVER BESLUTET. Åsa Hammarströ­m, i protestgru­ppen på facebook, anser att det är mycket som inte gått rätt till i beslutet .
Bild: LINDA SMITH MISSNÖJD ÖVER BESLUTET. Åsa Hammarströ­m, i protestgru­ppen på facebook, anser att det är mycket som inte gått rätt till i beslutet .

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden