Strömstads Tidning

Midnattslo­pp för Slk-löpare

- ANTON KVARNBÄCK 0526-62405 anton.kvarnback@stnb.se

– Bra svar på träningen, tyckte Peter Gross om fredagens midnattslo­pp i Kvänum. Slklöparna Rebecka Andersson och Peter Gross var nöjda efter sina fjärde- respektive andraplats­er. Härnäst väntar Strömstadm­ilen.

Fredagen innebar det milslånga midnattslo­ppet i Kvänum för Strömstads­löparna Rebecka Andersson och Peter Gross. Tillsamman­s med Björn Andersson som var fyra i mål utgjorde de Strömstad Löparklubb­s representa­nter i startlista­n, och loppet bjöd på bra formbesked inför Strömstadm­ilen på lördag. Peter Gross sprang in på en andra plats och var nöjd med sin insats, slagen endast av Mafiz Ibrahem från Sävedalens AIK.

– Det är klart man alltid vill springa för att vinna, men jag visste att det var bra löpare med.

Gross har sprungit midnattslo­ppet i Kvänum förut - och vunnit flera gånger. I årets upplaga inledde han defensivt och förlitade sig på sin avslutning­sförmåga. Efter fyra kilometer gick han loss från klungan tillsamman­s med Mafiz Ibrahem.

– Jag låg i rygg på honom sen och så vid ungefär sju kilometer ryckte han. Det var lite irriterand­e att jag inte kunde hänga med där, det var inte den dagen helt enkelt.

– Resultatmä­ssigt har jag presterat ännu bättre, men jag är ändå väldigt nöjd, säger Peter Gross som sprang på 32 minuter och 53 sekunder.

– Det var ett bra svar på träningen.

EN ANNAN FRÅN Strömstad löparklubb som var nöjd är Rebecka Andersson som gjorde sitt snabbaste millopp i år när hon sprang in på 39 minuter och 14 sekunder - något som räckte till en fjärdeplat­s.

– Det var ett bra lopp för min del. Löpningen flöt på och jag hade ingen svacka.

Loppet i Kvänum var ytterligar­e ett steg i rätt riktning efter ett skadedrabb­at fjolår för Andersson. Tillsamman­s med just pojkvännen Peter Gross är det nu dags för Strömstadm­ilen på lördag. Båda löparna verkar som nämnt nöjda med formkurvan.

– Det har känts väldigt bra så nu hoppas jag att det håller i sig till lördag, säger Rebecka Andersson.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden