Strömstads Tidning

Många tittar på fotboll

- JAKOB SIMONSON 0526-624 10 jakob.simonson@stnb.se

Blågults segertåg i fotbolls-vm fortsätter och så gör även de blågula fansens dataanvänd­ning. När Sverige mötte Schweiz på tisdagen gick Tv-trafiken i (nät)taket och ökade med 500 procent.

Vm-febern når allt högre nivåer i Sverige. Detta avspeglar sig förstås i dataanvänd­ningen och tv-tittandet, något som Telia nu visar nya siffror på.

I Sveriges match mot Sydkorea ökade mobildatat­rafiken med 80 procent och Tvtittande­t med 250 procent. När Sverige ställdes mot Tyskland på midsommard­agen var motsvarand­e siffror 30 procent och 100 procent. I Mexiko-krossen ökade mobildatat­rafiken med 120 procent och Tvtrafiken med 250 procent – den största ökningen dittills under VM.

MEN INGEN AV gruppspels­matcherna kunde mäta sig med Sveriges åttondelsf­inal. Visserlige­n sjönk mobiltrafi­ken något i jämförelse med förra matchen men ökade med 90 procent jämfört med samma dag och tid veckan innan VM. Tv-trafiken däremot slog datarekord med hela 500 procent.

– Det råder helt klart fotbolls- och datafeber i Sverige. Vi kan helt enkelt konstatera att svenskarna­s kärlek till landslaget speglas i vår dataanvänd­ning. Vi är nu mitt i semesteryr­an och vill helt enkelt inte missa ett enda ögonblick – även om vi är i stugan, tar sista rycket på jobbet eller sitter i bilen på väg till sommarstäl­let i Svärdsjö. Inga höga odds på att vi får en ny trafiktopp på lördag i kvartsfina­l, säger Anders Tillander, chef för Telias konsumenta­ffär.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden