Strömstads Tidning

Strömstads­bor rasar mot centrumarb­etet

STRÖMSTAD: RÖSTER HÖJS PÅ NÄTET

- THOBIAS NILSSON 0526-62404 thobias.nilsson@stnb.se

NYHETER: Göran Falk har startat en ny facebook-grupp där man kan vädra sina åsikter kring allt som händer i kommunen. Det kommer många inlägg som kritiserar centrumarb­etet och trafiksitu­ationen det lett till.

– Man ska påpeka saker som inte är i sin ordning, säger Göran Falk.

Strömstad är Göran Falks fasta punkt. Och han är intressera­d av vad som händer i samhället. Därför skapade han en mötesplats på nätet där man kan samlas och diskutera om olika beslut i kommunen.

– Jag har betalat skatt här i 17 år, och jag vill veta vad som händer här framför mina fötter, här i min lilla stad, säger han.

Göran Falk berättar om olika facebookgr­upper för Strömstads­bor som till exempel ”Anslagstav­lan Strömstad” och ”Du vet att du är från Strömstad när...”. Men han hittade inget forum för dem som har åsikter.

Han nämner även medborgarn­as frågestund som kommunfull­mäktige har, men där tycker han det är svårt att komma till tals. Där föddes idén till facebooksi­dan ”Strömstads fria ord”. Den har bara funnits i en månad men har över 500 medlemmar.

– Jag har påpekat vissa saker på sidan. Som att man kunde ta bort vägarbetss­kyltarna efter bygget på Södra Hamngatan när det var klart. Nästa dag var de borta. Jag skrev även om att övergångss­tällena inte var markerade. Nu är de det, så någon är det som läser mina inlägg, och det glädjer mig.

Göran Falk bildar opinion mot arbetet med att förändra Strömstads centrum. På hans facebook-sida Strömstads fria ord är det många som är arga över det som händer.

– SIDAN ÄR inte till för att flyga på politiker eller enskilda tjänstemän. Utan man ska påpeka saker som inte är i sin ordning. Det kan vara mycket som skrivs, men det handlar inte om att det är världens undergång om övergångss­tällena inte är markerade eller om det står kvar skyltar. Men man ska säga vad man tycker.

Den stora debatten handlar om Södra Hamngatan, Oscarsplat­sen och plagen. Södra Hamngatan har gjorts till enfilig med bred cykelväg. Där tycker nu många att det är för trångt med trafiken.

– Oscarsplat­sen har en fin historia, en lugn plats med skugga under kastanjetr­ädet där man kan ta igen sig. River de upp det blir de rullade i tjära och fjädrar, säger Göran Falk om kommunpoli­tikerna.

ÄVEN PLAGEN VILL många behålla som den är. Kommunens idéskisser är det många som protestera­r mot.

Men kommunens översiktsp­lanerare Björn Richardsso­n har tidigare lovat att inga beslut tas utan en dialog med Strömstads­borna.

Även Roland Kindslätt, chef för tekniska förvaltnin­gen, menar att inget är beslutat och man ska självklart ha en öppen dialog om centrumarb­etet.

– Just nu är det mer förstudier. Vi spånar och försöker få till olika lösningar. Jag tycker det är jättebra att det kommer fram synpunkter. Det är stora processer innan något ska tas beslut om, säger Roland Kindslätt.

 ??  ??
 ??  ?? SÖDRA HAMNGATAN. Göran Falk på tur runt staden. Centrumstr­åket är hårt debatterat på hans facebooksi­da.
SÖDRA HAMNGATAN. Göran Falk på tur runt staden. Centrumstr­åket är hårt debatterat på hans facebooksi­da.
 ?? Bild: THOBIAS NILSSON ??
Bild: THOBIAS NILSSON

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden