Strömstads Tidning

Springer för SLK i dag

LÖPNING: TVÅ VARV. ÖVER 800 DELTAGARE. EN STRÖMSTADM­IL.

- ANTON KVARNBÄCK 0526-62405 tidningen@stnb.se

Lördagen är här och det är dags för en av sportårets höjdpunkte­r i Strömstad.

Strömstads­löparna Rebecka Andersson och Peter Gross vill visa var skåpet ska stå i Strömstadm­ilen.

– Väldigt speciellt att det är på hemmaplan, det är årets höjdpunkt tävlingsmä­ssigt.

Rebecka Andersson har sprungit fler Strömstadm­ilar än hon är gammal tack vare starter i flera kategorier några år. Hon stod på startlinje­n redan vid tre års ålder. På lördag står hon där igen bland alla barn och motionärer tillsamman­s med sex andra elitlöpare från Strömstad löparklubb. En av dessa är pojkvännen Peter Gross, som är aningen mer orutinerad när det kommer till Strömstadm­ilar. Båda körde sitt sista hårda träningspa­ss under tisdagen och nu blir det lugnare pass fram till starten.

– Nu blir det lite lättare, under fredagen blir det kanske någon halvtimmas jogg och så lite fart - för att testa steget, säger Peter Gross.

Att springa i Strömstad är alltid trevligt tycker även han.

– Det är ett väldigt fint stadslopp i skön miljö. Stämningen runt loppet och nere i stan brukar alltid vara bra och vädret också.

23 grader och strålande sol är enligt SMHI prognosen för årets upplaga - och värmen kan bli knepig. De båda löparna tipsar om att ladda upp med mycket dricka och sen gäller det att inte gå ut för hårt.

– Det är en tuff bana med flera backar.

Det är väldigt lätt att gå ut för hårt, särskilt som stämningen runt loppet blir lite annorlunda mot vad många är vana vid på träning, säger Gross och Rebecka Andersson är inne på samma spår.

– Banan är utmanande, men rolig att springa.

Mycket har nog att göra med

– Hemmatävli­ng, väldigt roligt – så tänker Rebecka Andersson om man säger Strömstadm­ilen. Tillsamman­s med pojkvännen tillika Slk-kollegan Peter Gross är hon redo för start.

”När det är hemmatävli­ng och Strömstads­borna är ute brukar man få bra stöd.”

REBECKA ANDERSSON

inramninge­n. Publiktryc­ket är verkligen mer än något annat en tillgång, det råder det ingen tvekan om. Rebecka Andersson som är från Strömstad menar att det brukar kännas var någonstans det är man springer.

– När det är hemmatävli­ng och Strömstads­borna är ute brukar man få bra stöd.

– Att få ett hejarop kan alltid stärka en ytterligar­e, man får en extra boost och taggar till. Folk brukar verkligen hitta ut, jag instämmer Peter Gross.

Nu hoppas de på att publiken ställer upp även under lördagen, så kan det nog bli riktigt trevligt. Båda känner sig relativt nöjda med formkurvan, men är väl medvetna om att det är många duktiga löpare som ställer upp. För Peter Gross är målet att slå sig in bland de tio främsta, men Rebecka Andersson är mer fokuserad på sin tid.

– Jag var under 40 minuter ett år och det hade vart väldigt kul att upprepa det.

Den som eventuellt varit orolig över att missa kvarsfinal­en Sverige-england på grund av Strömstadm­ilen kan för övrigt andas ut. Matchen sänds på storbildss­kärm vid Strömsvall­en.

 ??  ?? LADDADE FÖR MILEN. Paret Peter Gross och Rebecka Andersson är två av löparna som represente­rar Strömstad i dagens tävling.
LADDADE FÖR MILEN. Paret Peter Gross och Rebecka Andersson är två av löparna som represente­rar Strömstad i dagens tävling.
 ?? Bild: JAKOB SIMONSON ??
Bild: JAKOB SIMONSON

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden