Strömstads Tidning

Kaptenen inför premiären

- LINDA SMITH 0526-624 06 linda.smith@stnb.se

För sjätte sommaren kommer Kapten Kulings musikteate­r att spelas på friluftsmu­seet.

Pjäsen bygger på mycket musik och humor – och fungerar dessutom som lite av ett integratio­nsprojekt.

För sjätte sommaren kommer Kapten Kulings musikteate­r att spelas på friluftsmu­seet. Som vanligt är det ett nyskrivet manus och nya figurer som publiken får stifta bekantskap med.

Det finns någon som vill hämnas på Kapten Kuling. Och det han inte vet, är att det är en sjörövare ur hans egen besättning. Men varför? Vad har Kapten Kuling gjort för att förtjäna hämnd? Publiken får möta Svarte piraten, som värvat de två sjörövarna Tok-fia och Havs-lisa till sin besättning. Och tillsamman­s smider de planer för att ge Kapten Kuling vad han förtjänar.

DE STARTAR ETT rykte, som når Kapten Kuling. Svarte piraten har kidnappat hans mamma. Kapten Kuling, som älskar sin mamma över allt annat här i världen, samlar hela sin besättning för att komma på hur de ska gå till motangrepp. De ska ge Svarte piraten på nöten! De ska vinna striden!

De tror att de har en bra idé, som visar sig vara sämre än Svarte piratens. Men de är inte dummare än att de börjar förstå hur allt hänger ihop. Men när de avslöjar Svarte piratens sanna identitet, dyker andra frågetecke­n upp, något de måste lösa tillsamman­s.

TEATERN BJUDER PÅ mycket musik och humor. Det är ordvitsar, språkförvä­xlingar och missförstå­nd. Publiken får bland annat möta Palle Puckel som alltid drar lustiga jämförelse­r och fiskargubb­en Fredrik som är expert på nätverkste­knik ...

Varje måndag och torsdag med start måndag 9 juli kommer föreställn­ingen att visas på stora scenen under tre veckor. Det är sjätte sommaren som konceptet arrangeras på friluftsmu­seet av organisati­onen Kapten Kuling/hand2hand i samarbete med ett antal sponsorer samt ABF, Vg-regionen och Strömstads kommun.

– Det har varit fantastisk­a år, med mycket folk och bra väder. Vi har en fantastisk ensemble också, som har roligt ihop. En del har varit med från början och en del har kommit till, berättar Åsa Rognås som är kostymansv­arig för musikteate­rn.

HON ÄR ÄVEN ansvarig för kringaktiv­iteterna, de som genererar pengar, för själva föreställn­ingen har fritt inträde. Runt om på området arrangeras bland annat pysselstug­a, ansiktsmål­ning och diverse försäljnin­g.

– Vi kommer även att ha något som händer på den lilla scenen innan, Kapten Kuling. Det kommer att vara lite olika varje gång, berättar Åsa Rognås.

Förra året fick organisati­onen in 40 000 kronor från arrangeman­get. Alla pengar går till daghemmen som de sponsrar i Delhi. Åsa Rognås berättar att de även har tre killar från Afghanista­n och två killar från Kurdistan som är med och hjälper till.

– Så det är integratio­n också. Eftersom de vet hur det går till så tycker de att det är extra roligt. De brinner för det här och vet ju själva hur tufft det kan vara.

 ?? Bild: LINDA SMITH ?? BOMBER OCH GRANATER. Havs-lisa provar att tända en bomb och Svarte piraten grips av panik.
Bild: LINDA SMITH BOMBER OCH GRANATER. Havs-lisa provar att tända en bomb och Svarte piraten grips av panik.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden