Strömstads Tidning

En mäktig man – som bara försvann

-

Mystiska Profilen. Vår Profil har en dotter som kallas för Muzi. Det är ett smeknamn. Henne är han mycket stolt över. Hon är enda barnet.

Muzi har studerat vid Harvard. Det ligger nära Boston i Massachuse­tts och är ett av USA:S största och mest prestigefy­llda universite­t.

Att studera vid Harvard är inte gratis. Det kostar över 100 000 kr per år. Den kostnaden tog vår Profil hand om. Han har pengar. Ingen vet riktigt hur rik han är.

Muzi smusslades in på universite­t i tysthet. Det skedde 2010. Nästan ingen fick reda på det. Hon skrevs in under ett antaget namn. Tidningarn­a och tv fick aldrig reda på vad som hände.

Vi vet inte säkert vad hon studerade. Enligt en uppgift läste hon psykologi och engelska. Men det finns också en uppgift om att hon skall ha läst samhällsku­nskap, vilket skulle vara väldigt bra om det stämmer. Då skulle hon kunna ge sin pappa

TÄVLING

Vinn en trisslott. Vi vill ha ditt svar senast onsdag 11 juli kl 17 till Strömstads Tidning, Uddevallav­ägen 3, 452 31 Strömstad. Enligt Svenska Spels regler måste vinnaren ha fyllt 18 år.

Profilen är: en mängd goda råd och tips om hur han borde sköta sitt ämbete.

I maj 2014 blev Muzi klar med sina studier. Då fick hon motta sitt diplom under en högtidlig avslutning­sceremoni på Harvard.

Vare sig hennes pappa eller mamma var på plats för att gratulera sin dotter till hennes examen. Det gick inte, vilket var mycket tråkigt.

Många passar på att leva loppan under sin studietid. De hänger på pubar eller går ut och dansar.

Muzi fick hålla sig hemma hela tiden. En bekant har berättat att hon är en plugghäst. Det är vår Profil som bestämmer var hon skall göra. Och han är säkert inte särskilt förtjust i något stojigt studentliv.

Vi har nu berättat en del om vår Profils dotter, men knappast något om honom själv. Det är inte så konstigt, för han har alltid varit mycket förtegen med uppgifter om sitt privatliv.

Vår Profil måste få ett namn. Låt oss kalla honom för Boss. Hans fru är en mycket känd sångerska, som hette Liyuan.

De träffades 1986. En gemensam bekant presentera­de dem för varandra. Vår Profil var nervös och spänd och visste inte vad han skulle säga. Därför började han prata med Liyuan om hennes sångteknik!

Det gick hem. De blev ett par. Så småningom fick de också sina respektive familjers välsignels­e, vilket ledde till att de kunde gifta sig 1987. Då var Boss 34 år gammal. Liyuan var 25.

Boss hade varit gift en gång tidigare, med en flicka som hette Ke. Men det var ett misslyckat och ganska kortvarigt äktenskap.

Ke var dotter till en ambassadör. Hon gillade romantiska män. Vår Profil passade inte riktigt in i den rollen. Han var inte någon sprallig typ utan handlade alltid mycket metodiskt. Ke tyckte att han var för ”envis”.

Därför sprack äktenskape­t. Ke lämnade vår Profil och flyttade till London. Där gifte hon om sig och fick en dotter.

Mot den här bakgrunden var det ju en väldig tur att Boss mötte Liyuan. Hon hade skördat stora framgångar som sångerska. När de träffades var hon faktiskt mer känd än vad han var.

Vår Profil har haft tur i livet. Hans pappa var en känd revolution­är. Det var något som han skulle komma att få mycket nytta av.

Hans skolgång är bristfälli­g. När han var 15 år gammal tvingades han att flytta ut till en by på landet. Där blev han sedan kvar i sju år.

Boss fick bo i en liten grotta. Vintertid värmdes den av en koleld. Maten bestod av kål, potatis, morrötter och majsbröd. Kött serverades bara två gången om året, vi ett par speciella högtider.

Det blev sju hårda år. Vår Profil blev tvungen att hjälpa till i jordbruket. Han blev stor och stark och känd för att orka bära tunga bördor långa sträckor.

Tiden på landet tog slut. Livet fortsatte. Vår Profil kom in där han hörde hemma – i politiken. Tack vare sin revolution­äre far gjorde han en kometkarri­är, som slutade med att han blev generalsek­reterare för ett stort parti i november 2012. Ett par månader senare blev han också landets president.

Men kort före den här fina utnämninge­n hände det något konstigt. Det var i september 2012. Då ”försvann” vår Profil! Han var borta i 14 dagar.

Det blev kaos i landet. Planerade statsbesök måste ställas in. Det ryktades att vår Profil blivit sjuk. Någon påstod att han hade han blivit slagen i ryggen med en stol, under ett hetsigt möte. Den här episoden har aldrig blivit ordentligt utredd.

Vår Profil är president i ett land med mer än 1 300 miljoner invånare! Därför har han mycket att göra.

Vem är han?

Förra veckans Profil: Urho Kekkonen. Föddes i en rökbastu i Pielavesi i norra Savolax i Finland den 3 september 1900. Växte upp i Kajaneborg. Stred som frivillig på den vita sidan i finska inbördeskr­iget 1918. Studerade juridik i Helsingfor­s 1921 - 1926. Blev riksdagsma­n och justitiemi­nister 1936. Statsminis­ter 1950. Finlands president 1956 1981. Dog 1986. Sylvi dog 1974.

Förra veckans vinnare: Kjell Ring, Hälle Hogdal 1, 45291 Strömstad.

LÖS VECKANS SUDOKU

Fyll i siffrorna som fattas. Varje siffra får bara förekomma en gång per vågrät och lodrät rad och alla siffrorna 1–9 ska finnas i varje markerad mindre fyrkant. Skicka in din lösning senast onsdag 11 juli kl 17 till Strömstads Tidning, Uddevallav­ägen 3, 452 31 Strömstad och du kan vinna en Tialott. Märk kuvertet ”Sudoku”. Enligt Svenska Spels regler måste vinnaren ha fyllt 18 år.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden