Strömstads Tidning

Lisa springer från Stockholm till Strömstad

-

Känns 10 kilometer fjuttigt? Varför inte pröva 545 kilometer? Den sträckan, från Stockholm till Strömstad, springer 58-åriga Lisa Asmundsson från Sydkoster i tävlingen Trans Sweden.

Loppet startade klockan 7 på torsdagen i Stockholm, och Lisa Asmundsson räknar med att vara framme i mål vid Stensvik i Strömstad på måndag kväll eller natten till tisdag. Orsaken till att målgången är just i Stensvik är att en av arrangörer­na har sitt sommarhus där.

– Man bestämmer upplägget helt själv. Mitt upplägg är att springa mycket på kvällar och nätter och promenera på dagtid, eftersom det blir varmt väder de närmaste dagarna, säger hon.

DET ÄR 17 tävlande i loppet. Med sig på vägen har Lisa vapendraga­ren Tommy som hjälper henne med utrustning och liknande.

– Vårt mål är att ta oss minst 10 mil om dagen. Då behöver vi hålla oss i rörelse omkring 18 timmar om dygnet. Det blir många timmar, men vi ska hålla ganska lågt tempo dagtid.

Hur förbereder man sig för ett sånt här lopp?

– Man får träna kroppen att vara i rörelse långa perioder. Jag gillar att springa ultralopp, det vill säga lopp som är längre än maraton (42 kilometer).

Det kommer att vara tre checkpoint­s längs vägen där man kan rasta och sova – Lisa har sovsäck med.

Hur påverkar åldern din prestation?

– Jag tror bara det är en fördel. Man blir klokare med åldern och lägger upp det mer förnuftigt. Vi är väldigt fokuserade och det ska bli jättekul.

Man kan följa loppet på Facebooksi­dan Trans Sweden 2018.

”Man blir klokare med åldern och lägger upp det mer förnuftigt.”

LISA ASMUNDSSON

 ?? Bild: PRIVAT ?? LÅNG VÄG. Lisa Asmundsson strax före starten i Stockholm.
Bild: PRIVAT LÅNG VÄG. Lisa Asmundsson strax före starten i Stockholm.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden