Strömstads Tidning

Svettig Strömstadm­il

SPORT: STRÖMSTADS LK:S MIKAEL EKVALL TOG SILVER I GASSANDE SOLSKEN

- THOBIAS NILSSON 0526-62404 thobias.nilsson@stnb.se

Starten för milen gick klockan 16:00 på Strömsvall­en och det blev ett varmt och kämpigt lopp för de flesta löparna.

Solen sken starkt och det var varmt när startskott­et gick. Och värmen höll i sig hela eftermidda­gen. Strömstads backiga stadsmiljö fick löparna att bekänna färg. Strömstad LK:S Mikael Ekvall tog hem andraplats­en 2013, nu var det dags igen, och han är nöjd med ett nytt silver.

– Jag kände mig rätt seg faktiskt. Jag försökte hålla uppe farten men jag kände att jag inte skulle vinna på det så jag la mig bakom efter tre kilometer, och försökte hänga med så länge det gick. Det var ett väldigt ryckigt lopp. Det pendlade från högt tempo ena stunden, till att plötsligt gå väldigt långsamt.

– I den sista backen vid biblioteke­t så låg jag fyra och då var jag riktigt trött. Men i sluttampen kunde jag spurta hem andraplats­en, och den är jag nöjd med, säger han.

Meseret Yitbarek, från Etiopien, drog det längsta strået och hade bra med kraft kvar i benen när han spurtade in i mål och fick sin guldmedalj i ett dånande jubel. Flera av åskådarna kunde inte förstå hur det kunde gå så snabbt över mållinjen. Maeregu Shegae vann på damsidan och även hon kommer från Etiopien.

– Jag är väldigt glad för segern. Det var en utmaning eftersom det gick så mycket upp och ner. Det

var häftigt när folk jublade längs vägen, säger Maeregu Shegae.

– Jag känner detsamma. Jag är väldigt glad att komma in först. Tempot vi höll i dag passade mig bra, säger Meseret Yitbarek.

DEN SOM FICK kämpa mot Mikael i slutet och som till slut kom trea var Okubamicha­el Fissehatsi­on från Tjalve Friidrotts­förbund.

– Det var riktigt tufft i slutet. Värmen tog hårt, och Mikael var starkare än mig den sista biten.

Strömstad LK:S Löparpar Rebecka Andersson och Peter Gross berättar om sina insatser.

– De längst fram sprang inte i raketfart i början. Jag hängde med den första kilometern iallafall. Men jag har inte riktigt formen just nu. Det går upp och ner för varje dag. Det var ingen kanonbra dag i dag men samtidigt så är man inte bättre än vad man är för dagen. Jag är lite besviken, men jag var helt enkelt inte bättre just nu. Jag sprang så snabbt jag kunde, berättar Peter Gross, som sprang in på plats 15.

– Jag tycker det första varvet gick rätt bra. Men det var varmt. Varmare än vad jag trodde det skulle vara. Jag passerade halvlek precis under 20 minuter. Då visste jag att jag hade en chans. Det var bara att försöka hålla tempot i andra varvet. Jag klarade mitt mål med 10 sekunder på 39:50. Jag är nöjd men det är tufft i backarna, säger Rebecka Andersson, nia i loppet.

 ?? Bild: MARITA ADAMSSON ?? TÄTKLUNGA. Strömstadm­ilen avgjordes på lördagen i varmt och soligt väder. Här varvar eliten på Vallen.
Bild: MARITA ADAMSSON TÄTKLUNGA. Strömstadm­ilen avgjordes på lördagen i varmt och soligt väder. Här varvar eliten på Vallen.
 ??  ?? EN ANDRAPLATS. ”Jag lände mig rätt seg faktiskt” sa Mikael Ekvall efter att han tagit sig i mål.
EN ANDRAPLATS. ”Jag lände mig rätt seg faktiskt” sa Mikael Ekvall efter att han tagit sig i mål.
 ?? Bild: THOBIAS NILSSON ??
Bild: THOBIAS NILSSON

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden