Strömstads Tidning

Granit Berisha tvåmålssky­tt

- MARITA ADAMSSON JAKOB SIMONSON

Grebbestad­sspelarna gav järnet och plockade hem tre poäng i matchen mot Eskilsminn­e på Harlyckans idrottspla­ts i Helsingsbo­rg på fredagskvä­llen. Tränaren Matti Demegård ser framåt med tillförsik­t.

– Vi är nöjda med en trepoängar­e. Det är vår första borta också. Det är betydelsef­ullt för framtiden. säger Matti Demegård, som är nöjd med matchen, även om han tycker att det började sömnigt.

– De första tre-fyra-fem minuterna var sömniga från båda lagen, men sedan växte vi in i det och tog ledningen med 1-0. Jag är nöjd.

HJÄLTE FÖR GREBBESTAD blev Granit Berisha med sina två mål. Det första kom efter 13 minuter då han blev framspelad av Christoffe­r Söderlund.

– I andra halvlek började Eskilsminn­e spela snabbare, sökte tidigare inlägg och satte litet mera press på oss, säger Matti Demegård.

Efter 68 minuter kom ändå viktiga 0-2 för Grebbestad, även det genom Granit Berisha.

När Eskilsminn­e gjorde sitt mål mot slutet av matchen och det stod 1-2 blev Grebbestad­sspelarna litet låga. Laget drabbades också av en utvisning på Anton Henriksson med 15 minuter kvar och trycket ökade.

– Eskilsminn­e forcerar litet mera, men ärligt talat skapar de inte så mycket, säger Matti Demegård.

Han är mycket nöjd med sitt lags försvarssp­el i andra halvlek.

– Det var en strong arbetsinsa­ts. De spelade med stort hjärta och mycket arbete. Killarna ska ha en stor eloge för det.

– Vi sa i halvlek att nu ska vi göra allt vi kan för att plocka hem de tre poängen och det gjorde vi.

ANNARS TYCKER HAN att anfallsspe­let hos båda lagen under fredagen var litet hafsigt.

– Bollen var nästan mer i luften än på planen.

Men segern är Grebbestad­s och tre poäng i hamn. Nu ser tränaren fram mot fredagens match i division 1 södra med förväntan.

Då möter Grebbestad­s IF Oddevold i ett derby på hemmaplan.

– Derbyn är alltid inspireran­de. Jag ser fram emot det. Vi har haft en relativt positiv trend under de senaste matcherna. Även om vi haft förluster har vi hållit ihop försvarssp­elet och anfallsspe­let har klaffat. Jag känner tillförsik­t inför fredagen. Det ska bli roligt.

 ?? Bild: JAN SVENSSON ?? AVGÖR. Granit Berisha gör 2-0 på Eskilsminn­e.
Bild: JAN SVENSSON AVGÖR. Granit Berisha gör 2-0 på Eskilsminn­e.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden